Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων


Στη Θέρμη, το Μονοπήγαδο και τον Άγιο Αντώνιο θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα εκδηλώσεις, ενόψει της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:
«Η  19ηΜαΐου ανακηρύχθηκε ομόφωνα τον Φεβρουάριο του 1994   από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο, την περίοδο 1916-1923  με  353.000 νεκρούς. Οι Σύλλογοι και οι φορείς του δήμου Θέρμης θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους, τα υπάρχοντα τους και όλων αυτών που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες πραγματοποιούν εκδηλώσεις, συγκεκριμένα:
- Το ‘Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης’ πραγματοποιεί το Σάββατο 16/5 συγκέντρωση στις 7:00 στον πεζόδρομο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και πορεία με κεριά προς την Κεντρική Πλατεία Παραμάνα στο Μνημείο της Γενοκτονίας όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Θέρμης, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Σαμανίδη, θα ακολουθήσουν τραγούδια από τη χορωδία και απαγγελία από τον χοράρχη και ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τον πυρρίχιο χορό σέρρα. Και την Κυριακή 17/5 στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Θέρμης μετά τη θεία λειτουργία θα τελεστεί μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας.
- Το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 17/5 και ώρα 19:00, στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Στάθης Ευθυμιάδης και θα προλογίσει ο π. Ιωάννης Ιωαννίδης, συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου.
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπηγάδου την Κυριακή 24/5 στις 12:00 πραγματοποιεί τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων από τους μαζικούς φορείς του δήμου στο μνημείο του Ακρίτα του Πόντου. Στη συνέχεια  θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Αβραάμ Κωστίδη στον αύλειο χώρου του Μουσείου του Μονοπηγάδου.

2 σχόλια:

  1. Κόκκας Μετακομίσεις Μεταφορές
    Οι μετακομίσεις και οι μεταφορές αποτελούν τη βασική δραστηριότητα της εταιρείας μας από το 1990. Με 30 χρόνια εξειδικευμένης εμπειρίας στις μετακομίσεις και μεταφορές, ένα
    άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και πλήρη εξοπλισμό τελευταίας
    τεχνολογίας, οι Μεταφορές Μετακομίσεις Κόκκας με έδρα την Αθηνά, σας εγγυάται μία μετακόμιση απαλλαγμένη από φθορές, άγχος, προβλήματα και καθυστερήσεις! Εξυπηρετούμε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής άμεσα με ένα τηλέφωνο στο 6944332741
    Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδος
    Το eodigos είναι ένας πανελλαδικός επαγγελματικός οδηγός, όπου μπορείς να βρεις οποιαδήποτε κατηγορία και οποιοδήποτε επάγγελμα!

    i-need
    Ο καλύτερος τεχνίτης ή τεχνικός βρίσκεται δίπλα σου με ένα κλικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή