Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πεζοπορία στην Περιστερά


Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής θα έχουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στην πεζοπορία στην Περιστέρα, που διοργανώνει την Κυριακή 17 Μαΐου, η τοπική κοινότητα, με την υποστήριξη του δήμου Θέρμης.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 10:30 στο κοινοτικό πάρκινγκ μπροστά από τον Ξενώνα «Αφανός». Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00. Μετά την κατάβαση θα γίνει επιστροφή στο πάρκινγκ στην Περιστερά με αυτοκίνητο του δήμου. Ο άγνωστος σε πολλούς ορεινός όγκος του δήμου Θέρμης κρύβει γραφικά χωριά, παράδοση και έθιμα, πλούσια φύση και ευκαιρίες για εξορμήσεις.
Η πεζοπορία καλύπτει μια διαδρομή μεσαίας δυσκολίας, 6 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το εκκλησάκι της Παναγούδας στην άκρη του χωριού και μας οδηγεί μέσα από χωράφια, ρέματα, δάση, βράχια και καταρράκτες στον κάμπο. Η διαδρομή είναι κατηφορική, δεν συναντάει πουθενά τον κεντρικό δρόμο που ενώνει το χωριό με την εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Πολυγύρου, και συνήθως με ένα κανονικό περπάτημα (υπάρχουν σημεία μέτριας δυσκολίας) χρειάζεται 3 έως 4 ώρες για να τη διανύσει κανείς.
Η διαδρομή έχει αρκετά περάσματα του ρέματος και σε αρκετά σημεία είναι πολύ όμορφη. Σημειώνεται ότι απατούνται καλά παπούτσια διότι το μονοπάτι είναι παρθένο. Μάλιστα σε δυο σημεία συναντά χωματόδρομο που οδηγεί στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα και έπειτα στον κεντρικό μετά από 1-2 χλμ.

Δήλωση συμμετοχής.
Χάρτης της διαδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου