Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο Γολγοθάς του Τζίμη Σαμαρά (photos)


Το «Θέρμης Νέα» επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Αδέσποτων Ζώων του πασίγνωστου Τζίμη Σαμαρά με αφορμή ένα κείμενο που ανάρτησε συνδημότης μας και κάνει τον γύρο των social media τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τον Γολγοθά που περνάει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Ενα απόσπασμα του συγκεκριμένου κειμένου αναφέρει: «Με αφορμή ενός πανέμορφου κουταβιού, που το σώσαμε κυριολεκτικά από τις ρόδες αυτοκινήτου, μην μπορώντας να το κρατήσουμε εμείς, ψάξαμε για να του βρούμε μία φιλόξενη στέγη. Μου είπε ένας φίλος να το πάω στον Τζίμη, στην Περαία Θεσσαλονίκης, ένα όνομα γνωστό στην περιοχή. Οταν πήγα εκεί, βρήκα έναν συμπαθητικό γεράκο να περιτριγυρίζεται από δεκάδες ευτυχισμένα ήσυχα σκυλιά σε έναν περιφραγμένο χώρο, που ήταν το σπίτι του. Ο κύριος αυτός, 83 ετών σήμερα, προς μεγάλη μου έκπληξη, είναι ο γνωστός Τζίμης Σαμαράς, ο Ελληνοαμερικάνος που ήρθε από το Λος Αντζελες του Χόλιγουντ και έκανε στην Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γυμναστήριο των Βαλκανίων, στην δεκαετία του 80!!!

Φωτογραφήθηκαν μαζί του ‘αστέρια’ του ξένου κινηματογράφου παγκοσμίου επιπέδου, καθώς επίσης ακόμα και οι μεγαλύτεροι πολιτικοί της Ελλάδος.... Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας θρύλος. Ο ίδιος ο Λάρυ Κίνγκ στο CNN, το BBC και άλλα μέσα, του αφιέρωσαν εκπομπές και παρουσίασαν την ζωή του και το κοινοφελές έργο του... Υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό αρχείο για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ έχουν γίνει και δημόσιες προβολές...

Μαζί με τη Γερμανίδα γυναίκα του, μην μπορώντας να βλέπουν την απαράδεκτη κατάσταση με την εγκατάλειψη και κακοποίηση των σκυλιών, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, παίρνει ένα φορτηγό και επί σειρά ετών μαζεύει, φιλοξενεί, συντηρεί και θεραπεύει, με δικά του έξοδα ορδές από αδέσποτα... Εκατοντάδες φωτογραφίες από βασανισμένα ζώα, που αν βγουν στην δημοσιότητα θα μας φτύνει όλη η υφήλιος, είναι στα χέρια του και παρακαλώ μέλη φιλοζωικών σωματείων να του ζητήσουν να τις δουν. Προσοχή όμως, είναι για πολύ γερά νεύρα και στομάχια, αληθινό σοκ.

Λάθος επιλογές όμως αλλά κυρίως λάθος άνθρωποι που τους εμπιστεύθηκε τον οδήγησαν στην καταστροφή. Σήμερα ζει μόνος του, αφού και η γυναίκα του δεν μπόρεσε να αντέξει την συμβίωση, κατά καιρούς, με 500-600 σκυλιά!!! Ναι δεν είναι υπερβολή. Το σπίτι του το κατάσχεσε η Eurobank λόγω μη πληρωμής δανείου. Ομως ο ίδιος ο Λάτσης από την Ελβετία και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Μπριζίτ Μπαρντό, τον Μπερτολούτσι και άλλους, του είπε ότι όσο ζει μπορεί να κατοικεί στο σπίτι αυτό. Ζει όμως εδώ και 16 μήνες χωρίς ηλεκτρικό και κοιμάται σε μία στοίβα από χαρτόνια. Ο κάτω όροφος δεν έχει έπιπλά και είναι ανοικτός, ενώ δεκάδες σκυλιά περιφέρονται εντός και εκτός του σπιτιού.

Στον κήπο υπάρχουν κάποια λίγα κλουβιά και αποθήκες με τρόφιμα για τα ζώα. Την προηγούμενη εβδομάδα η LIDL του εξασφάλισε και παρέδωσε 2 τόνους σκυλοτροφή!!! Ο ίδιος όμως στην κυριολεξία δεν έχει να φάει, ούτε μπορεί πλέον να φροντίσει για την σωστή υγιεινή του χώρου και την αρμόζουσα ιατρική περίθαλψη των ζώων. Έχει πάθει τέσσερα καρδιακά επεισόδια και ευτυχώς έρχεται πότε-πότε ένας άνεργος νεαρός που αγαπάει τα ζώα και βοηθάει εθελοντικά, προσπαθώντας να κάνει ότι μπορεί.

Χρειάζεται επειγόντως οικονομική ενίσχυση, δεν θα αντέξει για πολύ. Επαναλαμβάνω είναι 83 ετών και μόνος. Εάν μπορούν κάποιοι κτηνίατροι να εξετάσουν τα ζώα και επίσης εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής να βρεθούμε και να δώσουμε λύσεις, θα ήταν ευχής έργον. Παρόλα αυτά, λέει πως αν είχε ένα βαν θα μάζευε ακόμα σκυλιά.

Το σπίτι... του Τζίμη βρίσκεται μόλις στρίψετε από τον δρόμο προς Περαία, 200 μέτρα δεξιά πιο κάτω από το LIDL (της Περαίας). Επισκεφθείτε τον ή καλέστε τον στο κινητό 6944456132 Όποιος θέλει σκυλί για κάθε εργασία, εκεί θα βρει ότι θέλει, ακόμα και καθαρόαιμα ράτσας ή μπορεί να βρείτε αυτό που χάσατε».

Τι συναντήσαμε

Η εικόνα που αντικρίσαμε στη χθεσινή μας επίσκεψη είναι πραγματικά σοκαριστική αλλά και θλιβερή. Ένας άνθρωπος με τόσα προβλήματα υγείας, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, φροντίζει τα κλουβιά των σκυλιών να είναι καθαρά, την ώρα που το σπίτι του είναι σε άθλια κατάσταση από πλευράς υγιεινής.

Τι διαπιστώσαμε

Διαπιστώσαμε ότι ο Τζίμης Σαμαράς θα ήθελε να εξασφαλίσει τα σκυλιά και να «απαλλαγεί» από αυτό το βαρύ φορτίο σε αυτή την ηλικία. Ξέρει όμως ότι είναι απίθανο να βρεθεί φορέας, πολύ περισσότερο φυσικό πρόσωπο, που θα φροντίσει τα σκυλιά κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν θα βρίσκει την εύκολη λύση της ευθανασίας. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας δεχόταν τηλεφωνήματα από κόσμο για να του αφήσουν τα σκυλιά τους και δεν έλεγε όχι.

Η τελευταία εξέλιξη

Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης θα λυθεί για τους επόμενους μήνες. Ο Τζίμης Σαμαράς επισκέφτηκε χθες τον δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι για τους επόμενους 4-5 μήνες θα έχει και πάλι κανονικά ρεύμα. Ο Σαμαράς απευθύνθηκε στο δήμαρχο Θέρμης, αφού το σπίτι του είναι στα όρια των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού αλλά ανήκει στο δήμο της Θέρμης.

Δείτε στη συνέχεια εικόνες από το Νοσοκομείο Αδέσποτων Ζώων.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου