Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Συναυλία των «KuKluxSax» στην Καρδία


Ηχους από σαξόφωνα θα γεμίσει την προσεχή Τρίτη στις 21:00 το πάρκο του γηπέδου της Καρδίας, από τη συναυλία των «KuKluxSax», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα 2014». Σε αυτήν θα συμμετάσχει και η σχολή χορού της ΔΕΠΠΑΘ.

Ποιοι είναι οι «KuKluxSax»

Οι «KuKluxSax» συσπειρώθηκαν στα μέσα του έτους 2008. Ο όρος «Κuklux» προέρχεται από την ελληνική λέξη «κύκλος».

Απαρτίζουν μια ανοιχτή κοινότητα περίπου 20 νεαρών  (κυρίως από άποψη νοοτροπίας και ψυχισμού) εθελοντών, με κοινό τους ενδιαφέρον την αγάπη τους για το σαξόφωνο.

Συμπληρώνοντας εφτά  χρόνια δημιουργικής ύπαρξης ως ορχήστρα σαξοφώνων έχουν να επιδείξουν μια αξιόλογη δυναμική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι η ορχήστρα έχει λάβει μέρος στο  21 Ethno Jazz Festival και συμμετείχε στις συναυλίες των Charles Lloyd (Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) και Club des Belugas (Aριστοτέλειον),ακόμη έχει λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο 50 χρόνων Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υποστήριξε μουσικά την παράσταση «Όρνιθες του Αριστοφάνη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και  όλα αυτά τα χρόνια με τις συναυλίες της, υπήρξε πάντα  άξια  εκπρόσωπος και πρεσβευτής της καλλιτεχνικής ποιότητας που παράγεται στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης

Επίσης η ορχήστρα προσφέρει συστηματικά και αφιλοκερδώς μουσική σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που για  οποιοδήποτε λόγο στερούνται αυτής της καλλιτεχνικής απόλαυσης. Μία ορχήστρα που έχει αποδείξει  από την δημιουργία της ,ότι πέρα από τις μουσικές της δεξιότητες ,έχει στην έννοια της   την  έμπρακτη συμπαράσταση  σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ίδίως όταν πρόκειται για  όμάδες παιδιών.

Οι δοκιμές των «KuKluxSax» είναι ταυτόχρονα και συναυλίες , αυθόρμητες διαδικασίεςδημιουργικής μουσικής έκφρασης, ψυχαγωγίας και αλληλεπίδρασης.

Οι «KuKluxSax» δεν φορούν κουκούλες .Απλά αγαπούν να μοιράζονται και να απολαμβάνουν μουσική.

ΜΕΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ :  ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (TEAM MANAGER-PUBLIC RELATIONS-ΤΕΝΟR SAX),
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ(ΤΕΝΟR SAX)
KAΪΑΦΑΣ ΝΙΚΟΣ(BARITONE SAX),
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ(SOPRANO SAX),
ΚΟΛΕΤΣΟΣ ΝΙΚΟΣ(ALTO SAX),
ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ(SOPRANO SAX),
ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ(PRODUCER MANAGER-ALTO SAX),
ΜΑΝΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ALTO SAX)
ΜΟΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ(TENOR SAX)
ΜΟΥΝΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ(ΤENOR SAX),
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ(ALTO SAX)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ(ALTO SAX),
ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΑLTO SAX),
ΡΟΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(DRUMS),
ΣΗΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΤΕΝΟR SAX),
TΡΑΝΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ(ALTO SAX),
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ(ALTO SAX),
ΦΟΥΡΛΑ ΣΤΕΛΛΑ (SOPRANO SAX),

Περισσότερες πληροφορίες: kukluxsax.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου