Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Σύσκεψη δημάρχου με προεδρεία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων


Η μεταφορά των μαθητών και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τα προεδρεία των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων καθώς και τα στελέχη της σχολικής κοινότητας στη σύσκεψη με τον δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο.

Αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Δήμος Θέρμης έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ήδη από τον Δεκέμβριο ’13, ενώ τον Ιούνιο ’14 ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε εγγράφως προς την αρμόδια υπηρεσία της ΠΚΜ την ανησυχία του για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας του διαγωνισμού.

Παρόμοιο έγγραφο στάλθηκε και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε συνάντηση που είχε η ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, αυτός δεσμεύτηκε να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή. Τον Ιούλιο ’14, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θέρμης με ομόφωνη απόφασή του, εξέφρασε την ανησυχία του ότι δεν θα υπάρξει ανάδοχος μέχρι τις 11/9 που ξεκινούν τα σχολεία.

Την Τρίτη 5/8 2014, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας, με τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά επείγοντος, ζητώντας την άμεση προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία, καθώς και τη σχετική εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στις 23/7. Έκτοτε, υπάρχει συνεχής επικοινωνία και πίεση προς την Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας για να δοθεί άμεση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου