Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γιόρτασε το Σαββατοκύριακο το Νέο Ρύσιο (photos)


Για μία ακόμα χρονιά το Νέο Ρύσιο πραγματοποίησε τη Γιορτή Σταφυλιού-Τρύγου, παρουσία του δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου και άλλων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά πλήθους κόσμου.

Σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Νέου Ρυσίου, Ευδοκία Παπαχρηστούδη αναφέρει:

«Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος ανταμώσαμε και φέτος στην κεντρική εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Νέου Ρυσίου, η οποία εντάσσεται στα ‘Θέρμης Δρώμενα’. Μία εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, Δ.Δ. Ν. Ρυσίου, τον Λαογραφικό Σύλλογο ‘Η Αρετσού’ Ν. Ρυσίου και τον Αθλητικό Σύλλογο ‘Αναγέννηση’ Ν. Ρυσίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Η ισχύς εν τη ένωση φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ευχαριστούμε θερμά επίσης την Πρόεδρο της ΔΕΠΑΘ, Δήμητρα Χίνη, για την αμέριστη συμπαράσταση της , τους Δημοτικούς συμβούλους, Παύλο Χρυσοχόου και Σταύρο Κουγιουμτζίδη, υπεύθυνους για τη διευθέτηση του χώρου της εκδήλωσης, ιδιαίτερα τον Δήμαρχο μας ,Θεόδωρο Παπαδόπουλο, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας!

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις γυναίκες του τόπου μας, που πλαισίωσαν την εκδήλωση μας με τα παράγωγα του σταφυλιού, τα οποία μαγείρεψαν, έτσι όπως αυτές, καλά αρτετσιανά, ξέρουν. Την καλλιτεχνική δε επιμέλεια του μπουφέ, την ανέλαβαν μέλη του Δ.Σ. του λαογραφικού Συλλόγου ‘Η Αρετσού’ Ν. Ρυσίου.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς σταφυλιών και κρασιού. Την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για την επιτυχία αυτής της γιορτής μας, μιας γιορτής που κρατά στις μνήμες στιγμές όμορφες της αλησμόνητης πατρίδας, της Αρετσούς ή Ρυσίου, την εύφορη αυτή και πλούσια γη, εκεί στον κόλπο της Βυθινίας ή του Αστακηνου, της Μικράς Ασίας.

Αναβιώσαμε λοιπόν τις στιγμές αυτές με πολύ χορό ,από τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Συλλόγου ‘Η Αρέτσου’, Ν. Ρυσίου, με χορούς Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής της Προποντίδας, την πρώτη βραδιά, ενώ τη δεύτερη βραδιά με χορούς της Σμύρνης. Πολλά ευχαριστώ και μπράβο σε όλους σας παιδιά, στον Πρόεδρο Γιώργο Δημητριάδη και στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου σας, στους χοροδιδάσκαλους, Αλέκο Πέτση, Γιάννη Ηλιάδη και στους χορευτές και τις χορεύτριες.

Ευχαριστούμε και το Σύλλογο Νέας Γωνιάς που μας χάρισαν χορούς από την Δυτική Θράκη.
Καθώς επίσης ευχαριστούμε θερμά το χορευτικό τμήμα του Κ.Π. Ταγαράδων για τους βλάχικους χορούς που μας παρουσίασαν με ομορφιά και χάρη.

Όπως επίσης και τις χορεύτριες του Μορφωτικού Συλλόγου του Τριλόφου για τους χορούς Μακεδονίας. Μουσικά πλαισίωσαν την εκδήλωση, Η ‘Πανωραία και η παρέα της’. Όλοι ήταν υπέροχοι.

Το κέτερινγκ το ανέλαβε ο Αθλητικός Σύλλογος ‘Αναγέννηση’ Ν.Ρυσίου όπως και το πάτημα σταφυλιών με τα παραδοσιακά πατητήρια, από τις αθλήτριες του γυναικείου μπάσκετ, που με καμάρι και περηφάνια, σας ενημερώνουμε πως είναι η ομάδα μας στην Α1 κατηγορία, ενώ ο σύλλογος φέτος έδωσε τρεις κοπέλες στην Εθνική Ελλάδος μπάσκετ γυναικών!
Συγχαρητήρια πολλά!
Ευχαριστούμε λοιπόν την πρόεδρο της Αναγέννησης, Κατερίνα Ευσταθιάδου, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την συμμετοχή τους στη γιορτή μας!

Ήταν δυο όμορφες γεμάτες παράδοση βραδιές !

Μας τίμησαν δε με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΘ, Δήμητρα Χίνη, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού και Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θέρμης, Κούλα Γιαννακίδου, ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, οι αντιδήμαρχοι Τσολάκης, Κουγιουμτζιδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Κοντοπίδης, Καρκατζίνος, Σωκράτης Φάμελος, η Τοπική Σύμβουλος Ν. Ρυσίου, Γιώτα Δαμιανού, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Π.Κ. Θέρμης, Νίκος Θεοδωράκης, καθώς επίσης φίλοι και φίλες μας.

Ευχόμαστε και του χρόνου όλοι μαζί να δώσουμε τα καλύτερα για την αναβίωση αυτής της τόσο σημαντικής εκδήλωσης, με σκοπό τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Με τιμή
Η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ν.Ρυσιου

Ευδοκία Παπαχρηστούδη».

Δείτε στη συνέχεια πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη γιορτή.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου