Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η προκήρυξη του Δ. Βλαχομήτρου


Ο δημοτικός σύμβουλος Θέρμης και επικεφαλής του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, Δημήτρης Βλαχομήτρος, είναι εκ των υποψηφίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Η προκήρυξή του ενόψει των εκλογών
Στις 25 Γενάρη ψηφίζουμε είτε για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με διάφορες παραλλαγές, είτε για την ενίσχυση των δυνάμεων που βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο για να ζήσει ο λαός σε βάρος των μεγάλων συμφερόντων που μας εξουσιάζουν.

Οι συστημικές δυνάμεις της κυβερνητικής εναλλαγής κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουμε στην ίδια πορεία καταστροφής. Εξαπολύουν ιδεολογική τρομοκρατία παρουσιάζοντας ως καταστροφή κάθε απόκλιση από τη μνημονιακή πολιτική και τον «ευρωπαϊκό δρόμο». Εμφανίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την κυριαρχία των αγορών, του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας σαν αιώνιους και απαρασάλευτους νόμου της κοινωνίας. Σε αυτή την βάση η άρχουσα τάξη ενισχύει τη δημιουργία των «νέων» κομμάτων όπως το «Ποτάμι» που στην πραγματικότητα απλώς ανακυκλώνουν το διαπλεκόμενο προσωπικό και τις μνημονιακές πολιτικές. Γι’ αυτό και γίνονται απόπειρες να φτιαχτεί μια πιο «σοβαρή» Ακροδεξιά. Γι’ αυτό και ενώ διώκεται δικαστικά η Χρυσή Αυγή τα συστημικά κόμματα και ΜΜΕ προσπαθούν να συντηρήσουν την ακροδεξιά ρητορική.

Για αυτό:
Καταδικάζουμε αποφασιστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και όλο το αντιδραστικό πολιτικό σύστημα με τα κόμματά του (Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ κ.λπ). Συντρίβουμε την νεοναζιστική, ρατσιστική, βαθιά συστημική Χρυσή Αυγή.
Αλλά και η εναλλακτική πρόταση στα πλαίσια του νέου δικομματισμού δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Οι όρκοι πίστης του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την επιχειρηματικότητα, τη «συνέχεια του κράτους» οδηγούν σε ψίχουλα και μοίρασμα της φτώχειας. Η «διαπραγμάτευση» που επικαλείται οδηγεί σε υποταγή και σε συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων με άλλο περιτύλιγμα.
Για αυτό:
Δεν εμπιστευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα διαψεύσει την ελπίδα του λαού και θα ανοίξει το δρόμο για την παλινόρθωση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.
Τον τελευταίο λόγο τον έχει η ίδια η πάλη των εργαζόμενων και της νεολαίας και όχι οι κοινοβουλευτικές διεργασίες. Τα χρόνια των Μνημονίων δεν ήταν μόνο χρόνια κοινωνικής καταστροφής αλλά και πολύ μεγάλων αγώνων. Για να δικαιωθούν οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες δεν αρκεί απλώς να φύγει η κυβέρνηση και να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας πολιτικής. Χρειαζόμαστε έναν άλλο δρόμο που θα έχει στο κέντρο της την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημόσιων- κοινωνικών αγαθών, των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, τη σύγκρουση με τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

Ο δρόμος αυτός ξεκινάει από τα απλά καθημερινά προβλήματα, τα σχολεία μας που είναι υπερπλήρη, τα νοσοκομεία που κλείνουν, τους γιατρούς που δεν έχουμε, τα ανύπαρκτα έργα υποδομήςτα χαράτσια σε νερό- ΔΕΗ, το ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και φτάνει μέχρι τον αγώνα για την ανατροπή του πολιτικού  και ιδεολογικού κατεστημένου .

Παλεύουμε ανυποχώρητα για ριζική αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου, υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου - Μονομερής κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων- Στάση πληρωμών στους δανειστές, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.- Έξοδος από το ευρώ, ρήξη και έξοδος από την ΕΕ- Εθνικοποιήσεις όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας- Πάλη για τον εργατικό και λαϊκό έλεγχο, τον δημόσιο, κοινωνικό σχεδιασμό της οικονομίας- Υπεράσπιση της ειρήνης, μη συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αυτό το πρόγραμμα συνδέει τις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται από την κρίση, τους αγώνες για την απόσπαση κατακτήσεων και την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής σήμερα, με το στρατηγικό στόχο ανατροπής του καπιταλισμού και του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Με εμπιστοσύνη στην ικανότητα του λαού να βάλει πλάτη σε αυτό το δρόμο, που είναι δύσκολος αλλά και ταυτόχρονα ο μόνος ελπιδοφόρος.

Για αυτό, λοιπόν στις 25 Γενάρη στη Β’ Θεσσαλονίκης όπως και σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας:
Ενισχύουμε τη φωνή των αγώνων. Ενισχύουμε εκείνη τη δύναμη  που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας. . Ενισχύουμε έμπρακτα τη μετωπική συνεργασία  ρήξης, με άμεση αγωνιστική πρόταση αντισυστημικής διεξόδου από την κρίση και με προοπτική εκτός των καπιταλιστικών τειχών.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗN ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή – Μετωπική ΑΡιστερή Συμπόρευση

Το βιογραφικό του
Ο Βλαχομήτρος  Δημήτριος  γεννήθηκε το 1953 στον Παλαιόπυργο Τρικάλων από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Είναι απόφοιτος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Τμήμα Ηλεκτρολόγων.

Έχει δύο κόρες την Στέλλα τελειόφοιτη του Τμήματος Τοπογράφων Μηχ/κων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και τη Βαϊα φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
  • Το 1977 ναυτολογείται με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου σε πλοίο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. Οργανώνεται στη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική κίνηση και στο Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού. Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για την οργάνωση των ναυτεργατών για καλύτερες συνθήκες εργασίας και διατροφής στα πλοία, για καλύτερες αποδοχές, ενάντια στην ανεργία και την μείωση της οργανικής σύνθεσης. Ως συνέπεια της συνδικαλιστικής του δράσης  και για πολιτικούς λόγους διώκεται από τρία πλοία.
  • Το 1985 με άλλους συναγωνιστές καταψηφίζει στη Γ.Σ. του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. , τον απολογισμό και προγραμματισμό της Χουντικής διοίκησης του Συνδέσμου. Το πρωτοδικείο Πειραιά τον διορίζει Ταμία στην Προσωρινή Διοίκηση και στις εκλογές που γίνονται άμεσα εκλέγεται στο Δ.Σ. του Συνδέσμου.
  • Το 1989 για λόγους υγείας εγκαταλείπει το επάγγελμα του Ναυτεργάτη και μετακομίζει με την οικογένεια του στα Βασιλικά, ασκώντας το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Θεσ/νίκης. Εκλέγεται το 2005 αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων καθώς και στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσ/νίκης.
  • Το 2006 με άλλους συναδέλφους επαγγελματίες της Δ.Ε. Βασιλικών, δημιουργούν το Σύλλογο Επαγγελματιών-Εμπόρων- Βιοτεχνών του πρώην Δήμου Βασιλικών. Εκλέγεται Πρόεδρος του Δ.Σ. για εφτά χρόνια συνεχώς. Οργανώνει συναντήσεις και εκδηλώσεις με άλλους δύο συλλόγους του Δήμου Θέρμης (της Θέρμης και της Μίκρας) για την προβολή των προβλημάτων των επαγγελματιών και την ανάπτυξη της περιοχής.
  • Το 2012 οργανώνει με το Σύλλογο Επαγγελματιών και άλλους συναγωνιστές, τον αγώνα για να μην φύγει το ΙΚΑ από τα Βασιλικά.
  • Το 2013 πλαισιωμένος με το Σύλλογο Επαγγελματιών, άλλους συναγωνιστές και τους κατοίκους της Δ.Ε.  Βασιλικών απαιτούν την κατάργηση του χαρατσιού 80% στα τιμολόγια ύδρευσης και πετυχαίνουν μερική μείωση στις τιμές των τιμολογίων.
  • Το 2014 με συντρόφους και συναγωνιστές ιδρύουν το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, προβάλλοντας τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Θέρμης, παίρνει μέρος στις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και εκλέγεται ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. Συμμετέχει στον αγώνα της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης για ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, στους αγώνες των Αγροτών και καταψηφίζει την Μ.Π.Ε. για την εγκατάσταση των δύο εργοστασίων ΒΙΟΜΑΖΑΣ στα Βασιλικά και στη Λακκιά. Συμμετέχει στην Επιτροπή αγώνα, ενημερώνοντας το λαό και συγκεντρώνοντας υπογραφές διαμαρτυρίες των κατοίκων. Συμμετέχει και  οργανώνει με την Επιτροπή αγώνα δύο λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα εργοστάσια ΒΙΟΜΑΖΑΣ, με αποτέλεσμα να καταψηφίσει σύσσωμο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΡΜΗΣ την Μ.Π.Ε. στην πρόσφατη συνεδρίαση του στις 12-1-2015.


Στις βουλευτικές εκλογές της 25-1-2015 κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μ.ΑΡ.Σ. «Πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών-στριων» στη Β΄ περιφέρεια Θεσ/νίκης για να προβάλλει και να βοηθήσει από καλύτερες θέσεις στην οργάνωση του αγώνα για την απομάκρυνση των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
  • Για τη διαγραφή του χρέους-Εξω από την Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΥΡΩ
  • Την Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο τις κοινωνικές- λαϊκές ανάγκες, συμβάλλοντας στην άμεση αναδιανομή του πλούτου με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις χωρίς χαράτσια και φόρους.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση των κλειστών εργοστασίων και λειτουργία τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, με πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού χωρίς μεσάζοντες σε σύγκρουση με το εμπορικό- αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο.
  • Για την κατάργηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την ανάπτυξη των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για δημιουργία σχολείων σ’ όλους τους οικισμούς, δωρεάν μεταφορά, δωρεάν υγεία, αντιπλημμυρικά έργα, πολεοδομικά σχέδια με σεβασμό στο περιβάλλον κ.λ.π.
  •  

Το δίλημμα της περιόδου αυτής είναι ένα: η συνέχιση με παραλλαγές της ίδιας πολιτικής ή ενίσχυση των δυνάμεων που θα συμβάλλουν σε ένα οργανωμένο λαϊκό ξεσηκωμό η μόνη λύση για να μπει φρένο στη βαρβαρότητα για να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν και για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου