Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Στο προσκήνιο το θέμα Βασιλικών-Λακκιάς


Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θέρμης τη Δευτέρα στις 18:30 στο δημοτικό κατάστημα Βασιλικών παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Το σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί είναι τα εργοστάσια βιομάζας σε Βασιλικά και Λακκιά, για τα οποία αντιδρά η τοπική κοινωνία. Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ήρθαν επικαιροποιημένες στο δήμο, από εκεί στάλθηκαν στο πανεπιστήμιο και έχοντας πλέον στα χέρια τους και τη γνωμοδότηση του πανεπιστημίου οι δημοτικοί σύμβουλοι θα αποφασίσουν τη Δευτέρα αν θα δοθεί το πράσινο φως για την κατασκευή των εργοστασίων.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
  1. Λήψη απόφασης επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την αεριοποίηση της βιομάζας και καύση του παραγόμενου συνθετικού βιοαερίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΒΙΟΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΜΑΖΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΕΠΕ - BIOSOLAR» στα αγροτεμάχια 1741 και 1472 του Αναδασμού του αγροκτήματος Βασιλικών μετά την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων.
  2. Λήψη απόφασης επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την αεριοποίηση της βιομάζας και καύση του παραγόμενου συνθετικού βιοαερίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΒΙΟΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΜΑΖΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΕΠΕ - BIOSOLAR» στο αγροτεμάχιο 511 του Αναδασμού του αγροκτήματος Βασιλικών μετά την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων.
  3. Εκποίηση δύο δημοτικών ακινήτων της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών του Δήμου Θέρμης (εξ αναβολής).
  4. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (εξ αναβολής).
  5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής της προμήθειας τριών αιθουσών διδασκαλίας ελαφρά λυόμενης προκατασκευής για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του Δήμου Θέρμης (εξ αναβολής).
  6. Παραχώρηση χώρου στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία πίστας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών δικύκλων (εξ αναβολής).
  7. Λήψη απόφασης για τοποθέτηση εγκάρσιου υπερυψωμένου μειωτήρα ταχύτητας (σαμαράκι) στην οδό Ευμένους Καρδιανού και λήψη μέτρων μείωσης ταχύτητας στην οδό Υψηλάντου του οικισμού Καρδίας.
  8. Λήψη απόφασης για εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον οικισμό Τριλόφου της Δ.Ε. Μίκρας. 
  9. Παράταση χρόνου ισχύος σύμβασης εργασίας «Αναγόμωση πυροσβεστήρων».
  10. Λήψη απόφασης για διαγραφή προσαυξήσεων στους χρηματικούς καταλόγους ΤΑΠ 2010 – 2011 οικισμών Θέρμης και Τριαδίου.
  11. Δέσμευση πίστωσης για καταβολή οδοιπορικών εξόδων και εκτός έδρας αποζημίωσης Δημάρχου.
  12. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του Δήμου.
  13. Ενίσχυση οικονομικά αδυνάτου κατοίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου