Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής για την ΠΝΠ


Ανακοίνωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα αποθεματικά των ταμείων των δήμων εξέδωσε το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Η βόμβα έσκασε: Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμα και τη δική τους Βουλή και τις διοικήσεις των φορέων, η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.) ακολουθώντας την προηγούμενη τακτική της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου με την αντισυνταγματική μορφή των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου, επιχειρεί να φανεί συνεπής στους δανειστές και να συνεχίσει να πληρώνει τις τοκογλυφικές δόσεις, στραγγίζοντας όχι μόνο τα κρατικά ταμεία αλλά και όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ, μεταφέροντας όλα τα αποθεματικά υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της γραμμής επιδίωξης του «έντιμου συμβιβασμού» και της πάση θυσία εξυπηρέτησης των δανειστών και αποπληρωμής των δόσεων του ληστρικού δημόσιου χρέους που οι εργαζόμενοι με θυσίες το έχουν χρυσοπληρώσει την τελευταία 5ετία.
Στο ΦΕΚ (αρ. Φύλλου 41-20/4/2015) δημοσιεύθηκε υπογεγραμμένη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για υποχρεωτική δια νόμου μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έτσι ώστε αυτά να περάσουν στα ταμεία του δημοσίου σε μορφή repos, μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 17/3/2015.
Η κυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» για να μαζέψει όλα τα ποσά που προορίζονται για τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα γεύματα των παιδικών σταθμών, τους μισθούς των εργαζόμενων, που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15νθήμερο, υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καταφέρει να εξοφλήσει τους ξένους με χρήματα τα οποία αφαιρεί ουσιαστικά από τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει τη δυνατότητα να τα δώσει πίσω, αν οι ασύδοτοι δανειστές συνεχίσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας. Η πράξη αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εξαΰλωση των ποσών ή για κούρεμά τους κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης .του 2012.
ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ στο χθεσινό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κατήγγειλε την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,<Π.Ν.Π> ως αντιδημοκρατική-αντιλαϊκή τακτική της κυβέρνησης. Τακτική που είναι συνέχεια των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μεταφέρ ει τα χρήματα των δημοτών στη ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να αποπληρώσει το χρέος προς τους δανειστές.
Σημειώνουμε ότι το 2015 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πληρώσει δόσεις στους δανειστές με χρήματα του Ελληνικού λαού που φθάνουν συνολικά στο ύψος των 29,3 δις ευρώ
2)Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τόνισε στο δημοτικό της συμβούλιο την ανάγκη μονομερούς διαγραφής του χρέους των 315 δις ευρώ, την έξοδο από Ε.Ε. και ευρώ και την εθνικοποίηση των Τραπεζών. Στη συνέχεια κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο στο ψήφισμα-καταγγελία της ΚΕΔΕ, να συμπεριληφθούν οι παραπάνω θέσεις καθώς και να γίνουν θέμα στο συνέδριο της Χαλκιδικής.
Επίσης κάλεσε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσουν άμεσα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των δημοτών στη πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, αλλά ούτε μία απάντηση από τον δήμαρχο του 68% και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καλεί όλους τους συνταξιούχους, εργαζόμενους άνεργουs, επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, νεολαία σε ενότητα και αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου