Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ένταση στη Μητροπολιτική


Νέα κινητοποίηση, η τρίτη συνεχόμενη, για τους κατοίκους των Βασιλικών σήμερα στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, όπου συζητείται εκ νέου η γνωμοδότηση για τους περιβαλλοντικούς όρους των δυο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα σε Βασιλικά και Λακκιά.

Δεκάδες, αυτή τη φορά, κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τις δύο μονάδες ζητούν να μη δοθεί θετική γνωμοδότηση για την επένδυση. Μάλιστα, με συνθήματα δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν αρνητική γνωμοδότηση. Το θέμα είχε αναβληθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, για να γίνει διαβούλευση. Αυτή έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, παρουσία ειδικών επιστημόνων, αλλά και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων.
Μεσολάβησε μάλιστα και εξώδικο του επενδυτή εναντίον της Μητροπολιτικής Επιτροπής, που την κατηγορεί για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με κίνδυνο να χαθούν οι προθεσμίες και να μη γίνει η επένδυση. Η συνεδρίαση μισή ώρα μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης δεν έχει αρχίσει, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν εκτός της αίθουσας. Αυτή την ώρα, μετά τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, οι σύμβουλοι μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και μαζί τους οι κάτοικοι. Επικράτησε ένταση και διαπληκτισμοί, ενώ η αντιπεριφερειαρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, προπηλακίστηκε φραστικά.

πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου