Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

«Ο αγώνας δεν σταματά»


Η επιτροπή αγώνα Βασιλικών εξέδωσε ανακοίνωση σε πανηγυρικό τόνο μετά την πρώτη νίκη στη μάχη για τη μη κατασκευή εργοστασίων βιομάζας στην περιοχή και έστειλε μήνυμα για συνέχιση του αγώνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Έπειτα από τρεις αναβολές, η Μητροπολιτική Επιτροπή «πέταξε το μπαλάκι» της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ούτως ή άλλως θεσμικά θα πάρει την απόφαση για την αδειοδότηση ή μη της εν λόγω «επένδυσης». Η Μητροπολιτική απέφυγε να γνωμοδοτήσει, ως αποτέλεσμα της παρουσίας εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για το εν λόγω έργο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη μια αρνητική γνωμοδότηση του δήμου Θέρμης, μία αρνητική επιστημονική εισήγηση του καθηγητή του ΑΠΘ Νικόλα Μουσιόπουλου και της ομάδας πάνω στη συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτή και περισσότερες από 3500 υπογραφές κατοίκων που τάσσονται ανοιχτά και απερίφραστα ενάντια στο έργο. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
 Σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κομματικούς χρωματισμούς στην Επιτροπή Αγώνα δημοτικής ενότητας Βασιλικών και στις διαμαρτυρίες των πολιτών, απαντούμε ότι το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών μας μας αφορά όλους, πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς και χρώματα. Πρόκειται για μυθεύματα των «επενδυτών» τα οποία εκθέτουν τους ίδιους ανεπανόρθωτα. Μια ματιά στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες από τα διάφορα ΜΜΕ καθώς και μία ...βόλτα στα χωριά της δημοτικής ενότητας των Βασιλικών αρκεί για αν τους πείσει γαι του λόγου το αληθές.

ΟΜΩΣ
Ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Η Επιτροπή Αγώνα δημοτικής ενότητας Βασιλικών, ενδυναμωμένη από την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, δεν θα σταματήσει αν δεν μπλοκάρει αμετάκλητα το καταστροφικό για την περιοχή έργο της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από επεξεργασία βιομάζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου