Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μαζική κινητοποίηση για τα εργοστάσια βιομάζας


Στο πόδι βρίσκεται ο δήμος Θέρμης και οι κάτοικοί του, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίων βιομάζας στα Βασιλικά και τη Λακκιά.

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ακόμα και με τις διορθώσεις που έγιναν, απορρίφθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο της Θέρμης, ενώ εξ αρχής είχε πει «όχι» η τοπική κοινωνία μέσω λαϊκών συνελεύσεων. Μετά το «όχι» και του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης, το μπαλάκι πάει ξανά στη Μητροπολιτική Ενότητα η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 13:00 και θα γνωμοδοτήσει για της ΜΠΕ των μονάδων παραγωγής ενέργειας από καύση βιομάζας.

Ο δήμος Θέρμης καλεί όλους τους πολίτες σε άμεση κινητοποίηση και παρουσία στη Μητροπολιτική Ενότητα τη στιγμή της συνεδρίασης. «Είναι χρέος όλων των ενεργών πολιτών να είμαστε εκεί, στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/2 στις 12:30, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Για την εξυπηρέτηση και τη μεταφορά των πολιτών στη Μητροπολιτική Ενότητα (Βασ. Όλγας 198) θα υπάρχουν λεωφορεία που θα εκτελέσουν τα εξής δρομολόγια:
Α. 11:30 από Αγ. Αντώνιο, Σουρωτή, Αγ. Παρασκευή, Ταγαράδες Ν. Ρύσιο, Περιφέρεια
Β. 11:30 από Περιστερά, Λακκιά, Ν. Ραιδεστό, Θέρμη, Περιφέρεια
Γ. 11:00 από Γαλαρινό, Αγ.
Αναστασία
Δ. 11:30 από Πλατεία Χάνια στα Βασιλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου