Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δέσμευση Λαφαζάνη για Βασιλικά


Τον πιο ισχυρό σύμμαχο για το θέμα των εργοστασίων βιομάζας βρήκε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης. Αυτό που κατάφερε ήταν να αποσπάσει τη δέσμευση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για «πάγωμα» της διαδικασίας.

Στη συνάντηση με τον υπουργό ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Απόστολος Τσολάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και μέλη της επιτροπής αγώνα Βασιλικών. Ο Λαφαζάνης δεσμεύτηκε για πάγωμα της διαδικασίας και επίλυση του θέματος με επανεξέταση του σχετικού νομικού πλαισίου και σύσταση επιτροπής από πλευρά του υπουργείου, που θα εξετάσει αναλυτικά όλες τις παραμέτρους του θέματος.
Ο υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) σε γη υψηλής παραγωγικότητας και τόνισε την προτεραιότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Σε επόμενη συνέλευση της επιτροπής αγώνα θα υπάρξει ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου