Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Εκδηλώσεις για τη γιορτή της γυναίκας


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η ΔΕΠΠΑΘ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες την αύριο στις 18:30 στο δημοτικό θέατρο Θέρμης  και τιμά τις γυναίκες εθελόντριες του συλλόγου ΛΑΜΨΗ, σε μια βραδιά που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό και ζωγραφική.

Η γυναίκα αγωνίζεται ισότιμα και ισάξια για μία κοινωνία ανθρώπων που θα στηρίζεται στις αξίες της ειρήνης, της προόδου, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων της γυναίκας δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των γυναικών, αλλά ευθύνη όλων. Ο δήμος Θέρμης οραματίζεται και υποστηρίζει την προσπάθεια μίας κοινωνίας, όπου η ισότητα των δύο φύλων δεν θα είναι αποτέλεσμα καθημερινού αγώνα, αλλά κάτι το αυτονόητο. Κι αυτό η δημοτική αρχή το έκανε πράξη, τοποθετώντας σε νευραλγικούς τομείς διοίκησης επικεφαλής γυναίκες, τιμώντας το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.
Στο καλλιτεχνικό μέρος θα παρουσιαστεί με τη μορφή θεατρικού αναλογίου ο μονόλογος των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε «Το ξύπνημα», από τις σπουδά¬στριες του θεατρικού εργαστηρίου «Οραματιστές». Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Σεργιάννη, Άννα Ιακώβου, Ντίνα Ντισλή, Κατερίνα Γιάμπαστου, Κατερίνα Δαλκιρανίδου, Χρύσα Βίγγλη, Ειρήνη Κούτρα, Δήμητρα Μαυρίδου, Παναγιώτα Καρροπούλου.
Επίσης, θα συμμετέχει το προεπαγγελματικό τμήμα σύγχρονου χορού Κ.Π. Τριαδίου με τις «Μεσογειακές Φωνές». Χορογραφία: Ράνια Πούλιου. Χορεύουν οι Βασιλίνα Ρώσση, Ιωάννα Μπλέκου, Γεωργία Βαλασίδου, Κωσταντίνα Βαλασίδου, Σοφία Παπαβασιλείου, Κυριακή Παλάσκα, Ειρήνη Παπαντωνίου, Μάριαν Κοραίδου, Κατερίνα Λαζαρίδου, Χριστιάνα Κυριακίδου, Στέλλα Χουρεμίδου, Κωσταντίνα Καραμάνογλου. Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης.
Στο φουαγιέ θα εκτίθενται έργα των Λουκία Βώβου, Τζίνα Νικολαΐδου, Γεωργία Μπίλλιου, Χρυσούλα Ντάφλου, Μιμή Σικαλίδου (Από Κέντρο Πολιτισμού Πλαγιαρίου με υπ. καθηγήτρια τη Δήμητρα Κερεφιάδου), Ντίνα Κουτσμανή (Από Κέντρο Πολιτισμού Βασιλικών με υπ. καθηγήτρια την Ευαγγελία Κούσα), Φωτεινή Θεοδωράνου, Θάνος Καζάκης, Έφη Σαφρατζά, Αθηνά Μουλαΐδου (Από Κέντρο Πολιτισμού Νέου Ρυσίου με υπ. καθηγήτρια την Ευαγγελία Κούσα)

Διοργάνωση Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.
Καλλιτεχνική – Σκηνοθετική επιμέλεια: Θεόφιλος Λάλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου