Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αύριο η παρουσίαση νέου δίσκου των Neda


«Το τραγούδι της Νέας» τιτλοφορείται ο νέος δίσκος των Neda, που θα παρουσιαστεί αύριο στις 20:00 στο δημοτικό θέατρο Θέρμης.

Το μουσικό σχήμα Νέδα αποτελείται από τους Χρήστο Μπάρμπα (Νέυ, Φωνή), Βικτώρια Τάσκου (Ούτι-Φωνή-Yayli Tanbur), Γιώργο Παπαϊωάννου (Βιολί, Λάφτα) και Παύλο Σπυρόπουλο (Κοντραμπάσο).  Μετά από τον πρώτο τους δίσκο, Neda (2012) όπου αποτύπωσαν κατά κύριο λόγο μια εξερεύνηση τους στην οργανική-ορχηστρική μουσική, μπαίνουν τώρα με τον καινούριο τους δίσκο, «To Τραγούδι της Νέδας» (2014) (Nomeolvides.Co Records 004), στα βαθιά και ενώνουν τη μουσική με το λόγο, κολυμπάνε στα νερά των τραγουδιών. Η Νέδα (ποτάμι της Πελοποννήσου, το μόνο με θηλυκό όνομα)  καθώς μεγαλώνει γίνεται ένα ποτάμι με φωνή, που τραγουδάει τη φύση, το γέλιο, τη ροή της ζωής. 
Οι «Νέδα» δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2012 μετά τη γνωριμία τους στο Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» Χουδετσίου, Κρήτης. Με μια ευρεία εμπειρία τόσο στους χώρους της παραδοσιακής και οθωμανικής κλασικής μουσικής όσο και στην ευρωπαϊκή παλαιά και κλασική μουσική, έχουν  συνεργαστεί με πολυάριθμα συγκροτήματα και καταξιωμένους καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος όπως, μετάξυ άλλων: Ross Daly, Erkan Ogur, L’Ham de foc, Ευγένιο Βούλγαρη, Efrén Lόpez, L’ Ham de Foc, Murat Aydemir, Derya Turkan, Nedyalko Nedyalkov κ.α.
Ισορροπώντας μεταξύ μουσικής παράδοσης και σύγχρονης δημιουργίας, οι Νέδα συνδυάζουν τις πλούσιες μουσικές τους εμπειρίες και επιρροές σε πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια που περιέχουν ταυτόχρονα στοιχεία κλασικά και λαϊκά, τροπικά και τονικά, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό μαγευτικό ήχο που συνδέει το ηχοτοπίο του Ελλαδικού χώρου τόσο με την Ανατολή όσο και την Ευρώπη.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=d8XZRuGyGHQ
https://www.youtube.com/watch?v=fRZ4CQiuITw

Είσοδος 5ε
Καραολή Δημητρίου & Καπετάν Χάψα, τηλ: 2310 463423
Πληροφορίες:  www.nedamusic.com / info@nedamusic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου