Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στις 8 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά


Τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν τα μαθήματα του νέου σχολικού έτους, σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το έγγραφο, δίνεται η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου, ενώ η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου παύει να είναι αργία για τα σχολεία και ορίζεται ως ημέρας εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Αλλαγή δεν υπάρχει στα χρονικά πλαίσια του διδακτικού έτους, καθώς και για το 2014-15, το διδακτικό έτος για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 30η Ιουνίου 2015. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου