Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τα ποσοστά του DEB αναδεικνύουν το πρόβλημα της Θράκης


Μέσα σε όλα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες μετά την καταμέτρηση των ψήφων για τις Ευρωεκλογές ίσως τη λιγότερη προβολή αναλογικά με τη σημασία του να πήρε το θέμα της στήριξης που πήρε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην περιφέρεια Ροδόπης και Κομοτηνής.

Πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα, το οποίο γιγαντώνεται όσο η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο τρόπο τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής. Το ό,τι η ελληνική κοινωνία δεν έχει καταφέρει να αφομοιώσει αυτή τη μειονότητα, καταδεικνύει επίσης ότι έχουν γίνει πολλά λάθη στο θέμα αυτό.

Και έρχονται οι Ευρωεκλογές και τα ποσοστά του DEB να μας υπενθυμίσουν ότι εκεί υπάρχει θέμα. Στη εκλογική περιφέρει Ροδόπης το DEB, που στηρίζεται από το τουρκικό προξενείο και τους ψευδομουφτήδες θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα της «τουρκικής μειονότητας», πήρε 41,68% με 25.857 ψήφους, έναντι μόλις 16,41% (10.182) της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτο κόμμα ήταν και στην Ξάνθη αλλά με μικρότερο ποσοστό, 25,89% (15.378), έναντι 17,59% (10.447) της Νέας Δημοκρατίας. Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτά τα αποτελέσματα χρειάστηκε- σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της περιοχής- άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής να «οργώσουν» τα Πομακοχώρια χορηγώντας χρηματικά βοηθήματα για άμεσες ανάγκες των κατοίκων, ενώ τουλάχιστο 4.000 άνθρωποι της μειονότητας, που σπουδάζουν ή εργάζονται στην Τουρκία, ήρθαν με μισθωμένα λεωφορεία για να ψηφίσουν.

Οι τακτικές αυτές βέβαια δεν θα πρέπει να μας ξενίζουν αφού και τα ελληνικά κόμματα έτσι παίζουν το παιχνίδι, ωστόσο το αποτέλεσμα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον ελληνικό πολιτικό κόσμο ότι πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου