Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος, η πρώτη γυναίκα στην Καβάλα και ο νεαρός Μυκονιάτης

Απ’ όλα είχαν οι δημοτικές εκλογές 2014. Εκτός από τις… ποδοσφαιρικές επικρατήσεις του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά και του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο και τον… περίπατο του Ηλία Ψινάκη στο Μαραθώνα, είχαμε και αξιοσημείωτες πρωτιές.


Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Καβάλας

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
Στην Καβάλα εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος γυναίκα. Πρόκειται για την πνευμονολόγο Δήμητρα Τσανάκα, που υποστηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία και εξελέγη με ποσοστό 57,6%. Η νέα δήμαρχος Καβάλας με τις πρωτιές τα πάει καλά γενικότερα, αφού το 1998 είχε κερδίσει τις εκλογές του ιατρικού συλλόγου Καβάλας και είχε γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ιατρικού συλλόγου πανελληνίως.

Ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος

Ο δήμαρχος Ανδραβίας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ.
Μία ακόμα πιο σημαντική πρωτιά είχαμε στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Εκεί εξελέγη για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας δήμαρχος μετανάστης. Πρόκειται για τον γιατρό Ναμπίλ Μοράντ, που είναι μετανάστης από τη Συρία αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας. Στην περίπτωσή του υπάρχει και η ιδιαιτερότητα ότι στο δήμο ανήκει διοικητικά και η Μανωλάδα, στα φραουλοχώραφα της οποίας δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλοί μετανάστες. Τις εκλογές τις κέρδισε στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 52,23%.

Ο νεαρός Μυκονιάτης δικηγόρος

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.
Στη Μύκονο εξελέγη ένας από τους νεαρότερους δημάρχους. Πρόκειται για τον 32χρονο δικηγόρο Κωνσταντίνο Κουκά, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές παίρνοντας 221 ψήφους παραπάνω από τον αντίπαλό του. Οι Μυκονιάτες πάντως έδωσαν τόπο στα νιάτα στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου