Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σε Παπούλια και Σαμαρά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ


Στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της και της επιτροπής για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ. Θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός των ενεργειών μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ενημέρωσε ότι έχουν σταλεί έγγραφα με τα οποία ζητείται ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ώστε αντιπροσωπεία του δ.σ. της ΠΕΔΚΜ να τους επιδώσουν τα αποτελέσματα και παράλληλα να ζητηθεί από τον Παπούλια έκδοση προεδρικού διατάγματος για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.

Ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ.κ. Μανιατόπουλο και Εμίρη και απομένει εντός των επόμενων ημερών να καθοριστούν οι ημερομηνίες των συναντήσεων.

Η ΠΕΔΚΜ ζήτησε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου της Βουλής, με τους αρχηγούς των κομμάτων και με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ κινητοποίηση υπάρχει και προς Ευρώπη μεριά, καθώς προετοιμάζονται συναντήσεις με το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης.

Σε όλες αυτές τις συναντήσεις η αντιπροσωπεία τα ΠΕΔΚΜ, των 11 δήμων που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και των φορέων που συνθέτουν την Επιτροπή, θα παραδώσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και τη σχετική έκθεση των διεθνών παρατηρητών, που πιστοποιούν το άψογο και το αδιάβλητο της διεξαγωγής του.

Ο Σίμος Διανιηλίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα ζητηθεί από τους 11 δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης σε συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους να υπάρξουν-αν είναι δυνατόν- ομόφωνες αποφάσεις με τις οποίες θα ανακαλούνται προηγούμενες αποφάσεις παραχώρησης δικτύων, αντλιοστασίων και δεξαμενών προ του άλλοτε ΟΥΘ.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα και προς τους επίδοξους επενδυτές-αγοραστές της ΕΥΑΘ να δείξουν σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και να αποσύρουν άμεσα στο ενδιαφέρον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου