Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πού μετακινήθηκαν οι δημοτικοί Αστυνομικοί


Το μη χείρον βέλτιστο λέει ο σοφός λαός μας και μάλλον έτσι σκέφτονται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που πριν από μερικούς μήνες μπήκαν στο πρόγραμμα κινητικότητας και τελικά απέφυγαν την απόλυση, αφού τοποθετήθηκαν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίας.

Σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε τις υπουργικές αποφάσεις επανατοποθέτησης των δημοτικών Αστυνομικών, που ναι μεν θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, από την άλλη όμως δεν μένουν στο δρόμο.

Όπως αναφέρει το «aftodioikisi.gr», από τους 2.670 πρώην δημοτικούς Αστυνομικούς 1.542 εντάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, 575 στα σωφρονιστικά καταστήματα, 382 στις υπηρεσίας μετανάστευση, 141 στη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων και 30 στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν οριστικά στις νέες τους υπηρεσίες μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, δηλαδή μετά την πάροδο της χρονικής περιόδου (σ.σ. ένας μήνας) δυνατότητας υποβολής αιτήσεων θεραπείας και την επεξεργασία τους από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), εντοπίστηκαν 156 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν (74 συνολικά) ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (82 συνολικά).

Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου