Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τέσσερις σταυρούς στα Ευρωψηφοδέλτια-Κανέναν στις περιφερειακές


Δύο κάλπες (σε άλλους δήμους θα υπάρχουν τρεις) θα βρουν και αύριο στα εκλογικά τους κέντρα οι δημότες Θέρμης, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Λόγω της εκλογής δημάρχου από τον πρώτο γύρο, θα υπάρχει μία κάλπη για τις περιφερειακές εκλογές και μία για τις ευρωεκλογές.

Πόσους… «σταυρώνω»

Τα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές θα είναι δύο, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Γιάννη Ιωαννίδη. Σε αυτές επιλέγουμε και βάζουμε στο φάκελο ένα εκ των δύο (ή το λευκό) και δεν υπάρχει σταυροδοσία, αφού οι περιφερειακοί σύμβουλοι ψηφίστηκαν στον πρώτο γύρο και το ποιοι θα εκλεγούν θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα.

Για τις Ευρωεκλογές θα πάρουμε στα χέρια μας ένα μάτσο ψηφοδέλτια, 40 συνολικά συν το λευκό. Σε αυτά βάζουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς δίπλα στο όνομα του υποψήφιοι Ευρωβουλευτή. Σε περίπτωση, που κάποιος βάλει περισσότερους σταυρούς το ψηφοδέλτιο προσμετράται κανονικά υπέρ του συνδυασμού αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη οι σταυροί προτίμησης.

Πού ψηφίζω

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναπτύξει μια ειδική εφαρμογή, όπου οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν σε ποιο εκλογικό κέντρο πρέπει να προσέλθουν για τις Εκλογές του 2014.

Ο κάθε εκλογέας με το όνομα του, το επώνυμο, το όνομα πατρός και το έτος γέννησής του, μπορεί μέσω του υπολογιστή του να δει που θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές 2014 αλλά και για τον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μπορείτε να μπείτε στη σχετική σελίδα του υπουργείου πατώντας εδώ.

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία και ειδικό τηλεφωνικό κέντρο ώστε όσοι εκλογείς να μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν. Το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο είναι το 2131361500 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν σήμερα ως τις 19.00 και αύριο από τις 7 π.μ. ως τις 7 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου