Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Απάντηση Παπαδόπουλου σε Φάμελλο

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος
Πλησιάζοντας η ώρα των εκλογών οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων ανεβαίνουν. Αιτία αντιπαράθεσης του νυν δημάρχου Θέρμης και υποψήφιου στις επερχόμενες εκλογές, Θόδωρου Παπαδόπουλου με τον συνυποψήφιό του, Σωκράτη Φάμελλο αποτέλεσε το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η απάντηση του Παπαδόπουλου στην καταγγελία του Φάμελλου για το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ αναφέρει:

"Αγαπητέ κ. Φάμελλε,

Σχετικά με τη διαμαρτυρία –καταγγελία που μου απευθύνατε αναφορικά με τη μη-ανάδειξη της ομολογουμένως σημαντικής συνεισφοράς του συντονιστικού των φορέων και πολιτών «SOSTE το Νερό», όπου συμμετέχουμε όλοι, στην καμπάνια του δημοψηφίσματος, σας αναφέρω τα εξής:
  • ·         Η καμπάνια γίνεται με ευθύνη και χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (στο εξής ΠΕΔ-ΚΜ) και έχει ως μοναδικό σκοπό την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα. Ο κεντρικός στόχος όλων μας είναι να εκφραστεί η πολιτική μας θέση «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ» με τον μαζικότερο τρόπο. Η προβολή του έργου και της συνεισφοράς των φορέων και των πολιτών που αγωνίστηκαν για να φτάσουμε έως εδώ είναι σπουδαίο ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει στόχο μιας καμπάνιας προώθησης και ανάδειξης του δημοψηφίσματος .
  • ·         Οι έριδες και οι ανταγωνισμοί για το ποιος θα καρπωθεί τα εύσημα σε έναν πολιτικό αγώνα δεν ενισχύει την κοινή μας προσπάθεια. Αντίθετα, προκαλεί αποστροφή της κοινωνίας. Έχω την αίσθηση ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στον κοινό προαναφερόμενο στόχο μας.
  • ·         Είμαι πεπεισμένος ότι η ανταμοιβή όλων που συμμετείχαμε σε αυτό το κινηματικό εγχείρημα που είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, θα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και η αποστολή ενός ηχηρού πολιτικού μηνύματος στην κυβέρνηση.
  • ·         Η καμπάνια για το δημοψήφισμα προφανώς οφείλει να είναι συμβατή με τη σχετική απόφαση της ΠΕΔ-ΚΜ. Η ΠΕΔ-ΚΜ σε ειδική συνεδρίαση (όπου ήμουν εισηγητής) παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση να συμμετέχουν στο οργανωτικό σχήμα που θα διεξάγει το δημοψήφισμα οι Δήμοι, οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ και η «κίνηση 136», ως φορείς με νομική υπόσταση οι οποίοι αποτελούν ταυτόχρονα και βασικά συστατικά μέλη του «SOSTE το Νερό» που όμως είναι ένα άτυπο συντονιστικό όργανο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμιά κακόβουλη πρόθεση και κανένα ζήτημα αποκλεισμού. Η μοναδική μέριμνα μας αυτή την κρίσιμη ώρα, είναι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Με φιλότητα,
Θεόδωρος Παπαδόπουλος
Δήμαρχος Θέρμης
Αντιπρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου