Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τα κροκοδείλια δάκρυα, το αθώο θύμα και η βλακεία της Πολιτείας


Η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός αθλητισμός θρηνούν σήμερα τον άδικο χαμό ενός ανθρώπου, που το μόνο του σφάλμα ήταν ότι πήγε στο γήπεδο του αντιπάλου να δει την ομάδα του.

Ο 47χρονος Κώστας Κατσούλης, οπαδός του Εθνικού Πειραιώς, κατέληξε τα ξημερώματα, βυθίζοντας σε αληθινή θλίψη μόνο τους οικείους του. Οι υπόλοιποι και ειδικά οι φορείς του αθλητισμού απλά υποκρίνονται. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και στην ουσία του προβλήματος δεν εισέρχεται κανείς. Αλλά ποιος αλήθεια θέλει να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας, που ενίοτε οδηγούν σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών;

Οι ΠΑΕ που εκτρέφουν «στρατούς» οπαδών, η ΕΠΟ που βυθισμένη στα σκάνδαλα με τα ηγετικά τα στελέχη να διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, η Σούπερ Λιγκ, ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών που δεκάδες φορές έχει ανακοινώσει ότι αν γίνονται επεισόδια θα φεύγουν οι παίκτες από τον αγωνιστικό χώρο αλλά πάντα κάνουν… κο κο κο ή μήπως ο αθλητικός Τύπος, που πουλάει οπαδιλίκι, γιατί αυτό ζητάει το αναγνωστικό κοινό;

Για την Πολιτεία τι να πούμε; Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού ανακοινώνοντας την αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας σε όλα τα πρωταθλήματα. Συγχαρητήρια κύριε υπουργέ. Το λύσατε το πρόβλημα μέχρι το επόμενο θύμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου