Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής για τις σχολικές μεταφορές


Τη θέσπιση δημόσιου φορέα μεταφοράς μαθητών προτείνει το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής για τη οριστική λύση του προβλήματος των σχολικών μεταφορών.

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

«Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ, μετά από τις χιλιάδες διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των καθηγητών, των διοικητικών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των σχολικών φυλάκων, μετά το κλείσιμο σχολείων και την παρωδία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, μετά την απόρριψη 22.000 παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, αφήνει τώρα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες μαθητές χωρίς μεταφορές. Φορτώνει έτσι μέσα στην βαθιά οικονομική κρίση με 1.500.000 ανέργους και κάτω από έναν καταιγισμό φόρων, νέα οικονομικά βάρη στη λαϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι οριστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την θέσπιση δημόσιου φορέα μεταφοράς μαθητών.

Η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος προσχηματικά και μόνο εγκαλούν ιδιοκτήτες λεωφορείων, τον περιφερειάρχη και την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και για αδυναμίες του μαθηματικού τύπου. Υπερηφανεύεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα συμβουλεύοντας την κυβέρνηση να βελτιώσει τον μαθηματικό τύπο μέσω της τροπολογίας η οποία τελικά δεν έλυσε το πρόβλημα. Έτσι πετάνε κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος και ιδιοκτήτες λεωφορείων το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί αρνούνται να υιοθετήσουν στο δίκαιο αίτημα των γονέων, των μαθητών και του λαϊκού κινήματος για δημιουργία δημόσιου φορέα μεταφοράς μαθητών.

Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πιστεύει πως για να λυθούν τα προβλήματα της παιδείας όπως η μεταφορά των μαθητών, η στελέχωση όλων των σχολείων με δασκάλους και καθηγητές με σταθερές σχέσεις εργασίας, η κατασκευή σχολείων σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά, χρειάζεται η οργάνωση ενός μεγάλου ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικά όλα τα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα, το οποίο θα συγκρούεται με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα ΜΕΤΩΠΟ το οποίο θα συνενώνει το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην πάλη για:

-ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
-ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ΛΑΪΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ με βάση την γειτονιά και το χωριό.
-ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 360 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
-ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, που μέχρι σήμερα έχουν στηριχθεί από την κυβέρνηση και την ΕΕ με 220 δισ Ευρώ, λεφτά από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
-ΕΞΟΔΟ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.
Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ με σχολεία και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας, μέχρι εκεί που υπάρχει έστω και ένας μαθητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου