Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες κινητοποιήσεις για το θέμα των σχολικών μεταφορών


Ο Σεπτέμβριος φεύγει και τα λεωφορεία ακόμα δεν έχουν έρθει για πολλούς μαθητές στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Ο δήμος Θέρμης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις σχολικές μεταφορές και η Ένωση Γονέων ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.

Χθες στο κοινοτικό κατάστημα της Νέας Ραιδεστού πραγματοποιήθηκε τρίτη σύσκεψη της Ένωσης Γονέων και Συλλόγων Γονέων του δήμου Θέρμης με θέμα τη μεταφορά των μαθητών και αποφασίστηκε μία σειρά ενεργειών.

Αυτές είναι:
α. Αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων πήγε σήμερα στο Δήμο Θέρμης, με αίτημα την άμεση σύγκλιση της ΠΕΔΚΜ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας) για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Επίσης ζητήθηκε οι Δήμοι που έχουν πρόβλημα μεταφοράς μαθητών, την ημέρα της κινητοποίησης (Παρασκευή 3 Οκτωβρίου) να κλείσουν τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης.
β. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου να δοθεί συνέντευξη Τύπου αφού προηγηθεί συνεννόηση με τις υπόλοιπες Ενώσεις Γονέων του Νομού Θεσσαλονίκης.
γ. Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 09:30, να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.), με συμμετοχή γονέων και μαθητών, κατόπιν αποφάσεων των Συλλόγων.
δ. Καλούν τους εκπαιδευτικούς, μέσω των συλλογικών τους οργάνων, να συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Η Ένωση Γονέων στην ανακοίνωσή της ζήτησε να ενημερώσουν οι Σύλλογοι Γονέων τα μέλη τους αλλά και να την ενημερώσουν για τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων. Επίσης για το σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεων ζητήθηκαν προτάσεις από τους Συλλόγου Γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου