Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η μπάλα στον Σαββίδη για τη Θέρμη


Μετά από ένα περίπου χρόνο η… μπάλα για την έκταση της Θέρμης περνάει και πάλι στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Χρειάστηκε να ξεπεραστούν αρκετά γραφειοκρατικά ζητήματα, να κατατεθεί και να ψηφιστεί ακόμα και τροπολογία, η οποία ανοίγει το δρόμο σε όλους τους δήμους για τις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, ώστε τον πρώτο λόγο στο θέμα της κατασκευής αθλητικού κέντρου στη Θέρμης να αποκτήσει και πάλι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο δήμος Θέρμης αυτό που είχε να κάνει από την πλευρά του το έκανε. Το θέμα είναι αν ο ομογενής επιχειρηματίας εξακολουθεί να ενδιαφέρεται. Η τοποθέτηση του δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκάλεσε ερωτηματικά. «Δεν ξέρω αν ο κ. Ιβάν Σαββίδης θέλει να κατασκευάσει ακόμη και τώρα το αθλητικό κέντρο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι προθέσεις του Σαββίδη θα φανούν εντός 30 ημερών, αφού τόση είναι η προθεσμία για να καταθέσει πρόταση για την εκμίσθωση της συγκεκριμένης έκτασης, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100.000 ευρώ. Στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η «έγκριση εκμίσθωσης τμημάτων του αριθμ. 1847 αγροτεμαχίου θέρμης και τμήματος του αριθμ. 2 αγροτεμαχίου Ταγαράδων και ο καθορισμός των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 72 του Ν.3852/2010».

Κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Φάνης Καρκατζούνης, Δημήτρης Σφονδύλας και Λήδα-Αναστασία Τσουκαλά και του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, Δημήτρης Βλαχομήτρος. Ο επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών, Σωκράτης Φάμελλος, ψήφισε υπέρ, προτείνοντας μία σειρά όρων, που θα διασφαλίζουν νομικά το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου