Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Το σημερινό πολιτιστικό πρόγραμμα στο δήμο Θέρμης

Οσοι επιλέξατε να μείνετε στην πόλη αντί για κάποια κοντινή παραλία ή ακόμα και αν πήγατε θα επιστρέψετε το βράδυ πίσω, υπάρχουν δύο πολύ καλές επιλογές πολιτιστικών δρώμενων στο δήμο της Θέρμης.

Για τους φίλους του θεάτρου υπάρχει θεατρική παράσταση στη Σουρωτή, ενώ για όσους προτιμούν παραδοσιακούς χορούς και γλέντι θα πρέπει να κατευθυνθούν προς το Φράγμα της Θέρμης.

«Το Φιντανάκι»

Το θεατρικό εργαστήρι του Κέντρου Πολιτισμού Σουρωτής παρουσιάζει στις 20.30 στην Αίθουσα Πολιτισμού Σουρωτής το έργο του Παντελή Χορν «Το φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ρούλας Αγγελίδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με σκηνικό την αυλή ενός πλακιώτικου σπιτιού αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ‘Φιντανάκι’ είναι το δραματικό ποίημα μιας αθηναϊκής μικρογειτονιάς, όπου οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις ξεπερνούν την ηθογραφία και μετατρέπονται σε κοινωνικό σχόλιο. Το ‘φιντανάκι’, η Τούλα, κόρη του ταχυδρομικού διανομέα κυρ Αντώνη,  ερωτεύεται τον Γιάγκο, έναν άνεργο νεαρό μικροαπατεώνα.

Αυτός θα την προδώσει για χάρη της προκλητικής Εύας που, εκτός από την ομορφιά της, διαθέτει και χρήσιμες γνωριμίες. Η Τούλα περιμένει παιδί. Μπροστά στο αδιέξοδο, η μεσίτρα κυρά Κατίνα που κινεί τα νήματα, αναλαμβάνει δράση και οδηγεί τους πάντες στην καταστροφή, καταρρακώνοντας κάθε αξία: την τιμιότητα, την ηθική, τον ίδιο τον έρωτα.

Μακεδονικό γλέντι

Στο Φράγμα Θέρμης στις 21.00 ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει το ετήσιο μακεδονικό γλέντι. Χορός από τα χορευτικά τμήματα, παραδοσιακή μουσικά, άφθονο φαγητό και ποτό και φυσικά γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους θα συνθέσουν ένα ιδανικό σκηνικό για τον αποχαιρετισμό της φετινής σεζόν.

«Με πολύ κέφι, χορούς της Μακεδονίας που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά μας τμήματα, υπό το άκουσμα παραδοσιακής μουσικής, καθώς και άφθονο φαγητό και ποτό, θα μαζευτούμε όλοι μαζί για να γλεντήσουμε και να γιορτάσουμε τη λήξη μιας ακόμη εποικοδομητικής χρονιάς του Συλλόγου μας.

Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο Φράγμα της Θέρμης, μαζί με το χαμόγελο και την καλή του διάθεση, για να περάσουμε μια όμορφη, χορευτική βραδιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου