Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Γράφει πάλι ιστορία η Εθνική ομάδα (videos)


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γράφει ξανά ιστορία πετυχαίνοντας για πρώτη φορά πρόκριση στους «16» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ώρα που παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Ισπανία, η Αγγλία και η Ιταλία, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής, η Ελλάδα παραμένει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού κατάφερε να πάρει μία τεράστια πρόκριση.

Η επιτυχία αυτή ήρθε μάλιστα στο τρίτο λεπτό, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Γιώργο Σαμαρά (το κέρδισε ο ίδιος, όταν την ώρα που πάει να σουτάρει τον βρίσκει στο πόδι ο αντίπαλος αμυντικός). Η Ελλάδα προηγήθηκε στο σκορ στο 42’ με τον Ανδρέα Σάμαρη, για να ισοφαρίσουν οι Ιβοριανοί στο 74’ με τον Μπονί.

Η Εθνική μας ομάδα είχε επίσης τρία δοκάρια με τον Χολέμπας (33’), τον Καραγκούνη (68’) και τον Τοροσίδη (80’), ενώ έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές με τον μετέπειτα σκόρερ Σάμαρη να μπαίνει μόλις στο 12’ αντί του Κονέ και τον Γλύκο στο 24’ αντί του Καρνέζη.

Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα ήταν καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες, απειλήθηκε ελάχιστα, ίσως μία μόνο φορά στη φάση του γκολ και δικαίως νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και σε συνδυασμό με την ήττα της Ιαπωνίας (4-1) από την Κολομβία περνάει στους «16».

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας είναι η Κόστα Ρίκα την Κυριακή στις 23.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου