Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σύσκεψη αύριο στην ΠΕΔ Κ-Μ για τα κοινωνικά προγράμματα


Σε σύσκεψη καλεί τους  νυν δημάρχους αλλά και τους νεοεκλεγέντες ο πρόεδρος της Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, αύριο στις 14.00 με θέματα κοινωνικά προγράμματα που «καίνε» χιλιάδες συμπολιτών μας.

Η πρόσκληση αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μετά από τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντικότατη παρέμβαση για την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά κυρίως σε ένα κρίσιμο κι ευαίσθητο πρόγραμμα κοινωνικής υποστήριξης χιλιάδων ωφελούμενων οικογενειών σε όλη τη χώρα, οι οποίες δοκιμάζονται σκληρά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Με τη σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες διατήρησαν τις θέσεις τους στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ενώ χιλιάδες ωφελούμενες του προγράμματος με τις δωρεάν υπηρεσίες που έλαβαν από το πρόγραμμα διατήρησαν τις θέσεις τους στην αγορά εργασίας ή είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη ένταξη τους σε θέσεις εργασίας.

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η Τοπική Αυτοδιοίκηση υλοποιεί πλήθος κοινωνικών παρεμβάσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και αμβλύνουν τα αποτελέσματα της κρίσης. Ιδιαίτερα σημαντική θέση στα κοινωνικά προγράμματα έχει και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιούμε εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Καθώς βρισκόμαστε στη μετάβαση από την προγραμματική περίοδο 2007-2013 στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όλα τα κοινωνικά μας προγράμματα βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή. Ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη περισσότερων και νέων κοινωνικών δράσεων, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη διατήρηση και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των υφιστάμενων κοινωνικών δομών, είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρα.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε σε σύσκεψη ενημέρωσης για τα κοινωνικά προγράμματα, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, στις 14:00, στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη καλούνται τόσο οι νυν Δήμαρχοι όσο και οι Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές, ώστε από κοινού οι απερχόμενες και επερχόμενες διοικήσεις να συνεργαστούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να προετοιμάσουν κατά την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού, τις νέες προτάσεις.

Στη σύσκεψη χρήσιμο είναι να  παρευρίσκονται και οι συνεργάτες των Δημάρχων που ασχολούνται άμεσα με την προετοιμασία των προτάσεων χρηματοδότησης στα κοινωνικά προγράμματα.

Ο Πρόεδρος
της ΠΕΔ Κ Μακεδονίας
Σίμος Δανιηλίδης
Δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών
Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής,
Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου