Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Διαμαρτυρία του δήμου Θέρμης στον ΟΑΣΘ


Οι απροειδοποίητες περικοπές δρομολογίων από τον ΟΑΣΘ αποτέλεσαν θέμα αρκετών επιστολών διαμαρτυρίας πολιτών προς το δήμο Θέρμης και το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του Δήμος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από τον ΟΑΣΘ ούτε ζητήθηκε η άποψή του για τον αριθμό των δρομολογίων που περικόπτονται ούτε για το ποια από αυτά θα πρέπει να διατηρηθούν, επειδή εξυπηρετούν σημαντικές μετακινήσεις πολιτών.

Ισα-ισα ο Δήμος από τον Απρίλιο του 2013 με σχετικό του υπόμνημα έχει ζητήσει την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών ως προς ορισμένα δρομολόγια, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών, έπειτα από αιτήματα των δημοτών. Υπήρξε ακόμα και συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου και της Διεύθυνσης Κίνησης του ΟΑΣΘ, για την προώθηση των αιτημάτων.

Μέχρι σήμερα όμως παρά και τις πολλές προφορικές οχλήσεις του Δήμου τα υπομνήματα δεν απαντήθηκαν και φυσικά δεν υπήρξε καμία βελτίωση. Αντιθέτως, προέκυψε θέμα μείωσης δρομολογίων και από αύριο πρόκειται να εφαρμοστεί επίσημα το πρόγραμμα μειωμένων δρομολογίων.

Αυτό οφείλεται- σύμφωνα με προφορικές πληροφορίες που έμαθε ο Δήμος- στη μείωση του αριθμού λεωφορείων, που κινούνται στις γραμμές Θέρμης (66) και Τριαδίου (67) κατά ένα. Μάλιστα δόθηκε- ανεπίσημα- η πληροφορία ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα μειωθούν ακόμα περισσότερο τα λεωφορεία, εξαιτίας των περιορισμών που τίθενται στον ΟΑΣΘ από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα λειτουργικά του έξοδα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, τη φημολογούμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αλλά και την οικονομική κατάσταση μεγάλου μέρους των δημοτών, που εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

«Εξέφρασε την αντίθεσή του:
Α. με την αυθαίρετη και απροειδοποίητη μείωση του αριθμού των λεωφορείων που κινούνται στις γραμμές 66 (Θέρμης) και 67 (Τριαδίου), και, κατ’ επέκταση του, του αριθμού των καθημερινών δρομολογίων που εξυπηρετούν την περιοχή του Δήμου μας,
Β. με την προγραμματιζόμενη περαιτέρω μείωση των δρομολογίων των λεωφορείων κατά τη θερινή και τη χειμερινή περίοδο, και
Γ. με την οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Η παραπάνω υπ’ αριθ. 267/2014 Απόφαση διαβιβάστηκε προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Σ.Θ., με κοινοποίηση και προς το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ζητώντας:
1. Ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό του Ο.Α.Σ.Θ. για τις περικοπές δρομολογίων και τους λόγους για τους οποίους εφαρμόζονται,
2. Οι όποιες περικοπές προγραμματίζονται για το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων, αν αυτό είναι αναπόφευκτο, να γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο μας, ώστε να δημιουργούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στους μετακινούμενους, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους μαθητές-φοιτητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου