Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ομόφωνο «Όχι» σε αυτή την αξιολόγηση από το δ.σ. Θέρμης


Το δημοτικό συμβούλιο της Θέρμης αποφάσισε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίασή του να μην εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου 4250/2014 (περί αξιολόγησης) στις υπηρεσίας του δήμου Θέρμης.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αντίθετο στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, είναι όμως αντίθετο στο συγκεκριμένο σύστημα και ιδιαίτερα το πρώτο στάδιό του, που θεωρείται αυθαίρετο και ενδεχομένως να είναι αντισυνταγματικό.

Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

«1. Τη μη εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4250/2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης. Ειδικότερα, να μην επιτραπεί σε καμία Διεύθυνση να προχωρήσει σε επιμερισμό των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων των οργανικών μονάδων της ευθύνης της.
2. Τη συμμετοχή μας και τη στήριξή μας σε κάθε είδους κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων ενάντια στο Νόμο 4250/2014.
3. Τη δέσμευση για μη εφαρμογή οποιασδήποτε πειθαρχικής διαδικασίας που ο Νόμος 4250/2014 θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους.
4. Να καλύψει πολιτικά τους υπαλλήλους που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου 4250/2014.

Επιπρόσθετα προτείνουμε:

5. Την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων του Νόμου 4250/2014 και
6. Τη δημιουργία επιτροπής εκπροσώπων Υπουργείου ΚΕΔΕ και εργαζομένων για διάλογο με στόχο την προώθηση ενός νέου πλαισίου αξιολόγησης.
7. Τη λήψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο ΠΕΔ και ΚΕΔΕ για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο Νόμο 4250/2014».

Θ. Παπαδόπουλος: «Κανείς δήμαρχος δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος Δήμαρχος τόνισε ότι τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγησή τους αλλά η αντίθεση έγκειται στο συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο αντισυνταγματικά εκ προοιμίων καθορίζει την ικανότητα των εργαζομένων.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις ενέργειες που έγιναν από τον ίδιο τον Δήμαρχο σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θέρμης και σε αυτές της ΚΕΔΕ καθώς και στις συναντήσεις που είχε η ΚΕΔΕ τόσο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης και να δημιουργηθούν επιτροπές που να επεξεργαστούν ένα νέο δίκαιο σύστημα αξιολόγησης.

Επίσης, τόνισε ότι έγινε γνωστό στην ΚΕΔΕ ότι κανείς δήμαρχος δεν θα εφαρμόσει το Ν. 4250/2014 και δήλωσε ότι τα αρμόδια όργανα του Δήμου Θέρμης δε θα προχωρήσουν στη διαδικασία αξιολόγησης και κάλεσε τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συστράτευση.

Ειρ. Σαραφιανού: «Αντίθετοι στο συγκεκριμένο τρόπο αξιολόγησης»

Το λόγο έλαβε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θέρμης, Ειρήνη Σαραφιανού, που εξέθεσε τις απόψεις του συλλόγου τονίζοντας ότι η αντίθεση των εργαζομένων δεν είναι στην αξιολόγηση συνολικά αλλά επί του συγκεκριμένου τρόπου αξιολόγησης.

Στη συνεδρίαση διαβάστηκε η απόφαση της ΚΕΔΕ, το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θέρμης, το κοινό αίτημα των δημοτικών συμβούλων Σοφίας Βασιλειάδου, Αργύρη Κουγιάμη και Σωκράτη Φάμελλου, το ψήφισμα της «Λαϊκή Συσπείρωσης» και το σχέδιο ψηφίσματος που συντάχθηκε από τη διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με την άτυπη επιτροπή ψηφισμάτων του Δήμου.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ το δελτίο Τύπου του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου