Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Στα θερινά τμήματα της Βουλής η τροπολογία για Θέρμη και ΠΑΟΚ


Τη φημολογία ότι το θέμα της τροπολογίας για τη Θέρμη και κατ’ επέκταση για τον ΠΑΟΚ θα πάει για Σεπτέμβριο λόγω του κλεισίματος της Βουλής, διέψευσε ένας εκ των βουλευτών, που υπέγραψαν την τροπολογία.

Ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καράμπελας, ξεκαθάρισε ότι η τροπολογία μπορεί να ψηφιστεί ενσωματωμένη και σε νομοσχέδιο των θερινών τμημάτων της Βουλής. Εξηγώντας το γιατί δεν ψηφίστηκε ως τώρα, τόνισε: «Καταρχάς οι βουλευτές της Βόρεια Ελλάδας, προσπάθησαν μαζί με εμάς λόγω της σημαντικότητας αυτής της τροπολογίας που υπογράψαμε να περάσουμε με το πολυνομοσχέδιο αυτή την τροπολογία, αλλά ήταν αδύνατο. Υπήρχαν πολλά άρθρα σε αυτό το νομοσχέδιο και αν έμπαιναν και διάφορες τροπολογίες πραγματικά δεν θα είχε τελειωμό. Πήραμε την υπόσχεση από την κυβέρνηση ότι μόλις υπάρξει ένα νέο νομοσχέδιο θα περάσει αυτή την η τροπολογία».

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τροπολογία, που επιτρέπει τις μακροχρόνιες μισθώσεις εκτάσεων στους δήμους, εφόσον πρόκειται για τουριστικές ή αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως είναι η περίπτωση του δήμου Θέρμης και του ΠΑΟΚ).

Ο κ. Καράμπελας δεσμεύτηκε μάλιστα ότι αν δεν μπει η τροπολογία στο Ρυθμιστικό που συζητείται τώρα, θα πάρει την πρωτοβουλία ως μέλος της οικονομικής επιτροπής και εισηγητής του επόμενου νομοσχεδίου, ώστε να μπει στο επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει στο υπουργείο Οικονομικών με την ονομασία «Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας».


Οσο για το αν το κλείσιμο της Βουλής μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία, ο βουλευτής Βοιωτίας, είπε: «Το νομοθετικό έργο δεν σταματά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε τον Σεπτέμβριο. Οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος μας πιέζουν συνεχώς να προχωρήσουμε σε αυτή την τροπολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου