Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Περιμένουν Σαμαρά, Παπούλια για την ΕΥΑΘ

Από τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τρεις ακόμα συναντήσεις απομένουν για να ολοκληρώσει τις επαφές του προεδρείο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για το «καυτό» θέμα τα ΕΥΑΘ και είναι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Η στάση του τελευταίου είναι αναμενόμενη, αφού 100% θα ταχθεί υπέρ της λαϊκής βούλησης και κατά της ιδιωτικοποίησης. Στο ίδιο μήκος κύματος, χωρίς ξεκάθαρη θέση για τις ιδιωτικοποιήσεις, θα κινηθεί λογικά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του πρωθυπουργού.

Η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ σίγουρα προσφέρει ένα καλό πάτημα για… αναδίπλωση, η οποία άρχισε ήδη από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο σε ανακοίνωσή του γνωστοποιούσε ότι «θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθεί αν η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. είναι συμβατή με το υφιστάμενο συνταγματικό και νομικό πλαίσιο».

Από τη διάθεση που θα δείξει ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή τους με τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλου, θα διαφανεί αν θα οδηγηθούμε τελικά σε ομαλή λύση του θέματος ή αν θα χρειαστεί οι δήμοι να προχωρήσουν στο plan B, το οποίο προβλέπει από τα δημοτικά συμβούλια των 11 δήμων, αποφάσεις ανάκλησης των παλιών αποφάσεων με τις οποίες παραχωρούσαν εγκαταστάσεις και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στον τότε ΟΥΘ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου