Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το κουρμπάνι της Περιστεράς (photostory)


Ενα έθιμο που ξεχώρισε στα «Περιστεριανά 2014» ήταν το περίφημο κουρμπάνι. Το.. τελετουργικό άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώστε να είναι όλα έτοιμα το πρωί στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας.

Η διαδικασία άρχισε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι φωτιές άναψαν και τα καζάνια μπήκαν πάνω σε αυτές για να μαγειρευτοί με παραδοσιακό τρόπο το κρέας με το κριθαράκι, που θα σερβιριστεί το πρωί στους κατοίκους της Περιστεράς.

Το πρωί της Δευτέρας ο κόσμος πήγε στο παρεκκλήσι για τη Θεία Λειτουργία και ακολούθησε γλέντι από πολύ νωρίς. Το φαγητό σερβιρίστηκε από τα καζάνια και συνοδεύτηκε από ψωμί, τυρί, ρετσίνα, κρασί και λουκούμια προς τέρψιν των παριστάμενων.

Δείτε φωτογραφίες από το κουρμπάνι της Περιστεράς, από τη φάση της προετοιμασίας του φαγητού μέχρι και την προσφορά τους στους κατοίκους του χωριού.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου