Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Θρακιώτικη βραδιά στις 11/9 στα «Θέρμης Δρώμενα»


Μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά υπόσχεται στις 11 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας και η Νεολαία της σε εκδήλωση που εντάσσεται στα «Θέρμης Δρώμενα».

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει:

«Στα πλαίσια της διάσωσης και διάδοσης της λαϊκής παράδοσής μας , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας και η Νεολαία της διοργανώνουμε ένα ‘Μουσικοχορευτικό Ανατολικορωμυλιώτικο-Θρακιώτικο Σεριάνι. Μια βραδιά με πολύ τραγούδι, με πολύ χορό, κάτω από τη μαγική μπαγκέτα 25 και πλέον μουσικών, καθώς επίσης και χορευτικών τμημάτων, με παράλληλη χορευτική παρουσίαση συλλόγων μελών της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.

Μια βραδιά αντάμωσης με την ιστορία, τα ήθη και έθιμα των προγόνων μας, που ως θεματοφύλακες αυτής της κληρονομιάς είμαστε υπεύθυνοι να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση του παρελθόντος στις επερχόμενες γενιές, καθώς μ’ αυτόν τον τρόπο θα φτάσουν στις ρίζες των προγόνων μας ,απ’ όπου θα αντλήσουν αξίες ζωής απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν των τυχών μελλοντικών δυσκολιών τους , ώστε να φανούν αντάξιοι αυτών.

THN ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΣΤΙΣ 20:30, ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ.
ΕΙΣΟΔΟΣ : 8 ΕΥΡΩ κατά άτομο 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: 7 ΕΥΡΩ κατά άτομο
Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα από πού μπορείτε να τα προμηθευτείτε. Σας περιμένουμε όλους να σμίξουμε, να ταξιδέψουμε στις χαμένες πατρίδες των προγώνων μας.

Η εκδήλωση είναι μέσα στα «Θέρμης Δρώμενα», υπό την αιγίδα του δήμου Θέρμης. Ευχαριστούμε θερμά το δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για την αρωγή του σ’ αυτό το σημαντικό αντάμωμά μας.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε πως τυχόν έσοδα από την παραπάνω εκδήλωσή μας, προορίζονται για την απόκτηση στέγης, με απώτερο στόχο την ίδρυση βιβλιοθήκης της ιστορίας των προγόνων μας, ενός πολυχώρου, που θα παρέχει τη δυνατότητα πολλών δράσεων, όπως ημερίδων με θέματα ιστορίας, γλωσσικών ιδιωμάτων της ανατολικής Ρωμυλίας, μουσικοχορευτικής παράδοσης της αλησμόνητης πατρίδας μας, γενικότερα της λαογραφίας μας, με σκοπό να γίνει το σημείο αναφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην πόλη των προσφύγω, όλων των Ανατολικορωμυλιωτών-Βορειοθρακιωτών λειτουργώντας καθημερινά, βοηθώντας έτσι στη διάσωση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΣΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!», καταλήγει η ανακοίνωση-πρόσκληση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ», Ευδοκία Παπαχρηστούδη και η γραμματέας, Μαρία Καβούλη.

Στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα υπάρχει η τιμητική συμμετοχή του Χρήστου Αϊδονίδη, ενώ θα είναι ακόμα οι Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο), Κώστας Φιλιπίδης (λαούτο), Γιώργος Ξανθούλης (ακορντεόν), Δημήτρης Αλταντζίδης (ακορτνεόν), Γιάννης Ντομπρίδης (γκάιντα), Παναγιώτης Ζηκίδης (γκάιντα), στο τραγούδι Αλεξία.

Μουσικά συγκροτήματα:
Εβρίτικη Ζυγιά, στο τραγούδι η Κατερίνα Δούκα.
Ορφέας: Νίκος Μπόζογλου (ακορντεόν), Γιάννης Μαυρίδης (κρουστά), Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης (γκάιντα), Γιώργος Δριγκούδης (αρμόνιο ακορτνεόν), Γιώργος Νταβλιάκος (καβάλι, γκάιντα), Μαρίνα Ζωγράφου (τραγούδι).

Θράκες: Νίκος Λιτούδης (ακορντεόν, τραγούδι), Δημήτρης Δραγανίδης (ακορντεόν, καβάλι), Κυριάκος Ιωαννίδης (γκάιντα), Μιχάλης Νετούδης (κρουστά), Τάσος Αλευρούδης (τραγούδι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου