Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Χόρεψε στα «Μυρίνεια 2014» ο Χ.Ο. Θέρμης (photos)


Ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μορφωτικού Συλλόγου Μυρίνης Καρδίτσας και συμμετείχε στα «Μυρίνεια 2014». Με την ευκαιρία τα μέλη του συνδύασαν το ταξίδι στην Καρδίτσα και με μια εκδρομή τουριστικού χαρακτήρα στη λίμνη Πλαστήρα.

Στις εκδηλώσεις στη Μυρίνη ο Χ.Ο. Θέρμης παρουσίασε δύο προγράμματα. Το ένα περιελάμβανε χορούς από την περιοχή της Πυλαίας, μια περιοχή άμεσα συνυφασμένη με την Θέρμη, η οποία στις αρχές του 19ου αιώνα αποτελούνταν από  μία έκταση 17.000 στρεμμάτων . Από αυτά ένα μέρος καλλιεργούνταν από τους κολλήγους, οι οποίοι ήρθαν για δουλειά από το διπλανό χωριό, την Καμπουτζήδα, τη σημερινή Πυλαία Θεσσαλονίκη και αποτελούν το ντόπιο πληθυσμό της περιοχής Σέδες.

 Στο δεύτερο πρόγραμμα παρουσιάστηκαν χοροί από την περιοχή της Βεγορίτιδας, μια περιοχή με πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση. Την επιμέλεια και των δυο προγραμμάτων είχε ο χοροδιδάσκαλος Θωμάς Ράδης.

Μαζί με τον Χορευτικό Όμιλο Θέρμης, χόρεψε επίσης ο τοπικός σύλλογος χορούς Καραγκούνηδων με τραγούδια της περιοχής αλλά και χορούς από την περιοχή του Βόιου Κοζάνης. Την επιμέλεια των τμημάτων είχε ο χοροδιδάσκαλος Απόστολος Σβάνας.

Επίσης χορούς απο την περιοχή της Ηπείρου παρουσίασε ένα ακόμα αξιόλογο σχήμα, η Ένωση Ζαγορισίων Ιωαννίνων, το οποίο υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, Γιάννη Τριφύλλη, μας «μετέφεραν» αρχικά στην περιοχή της Βοβούσας και αργότερα στο βορειοδυτικό Ζαγόρι.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα προγράμματα του Χ.Ο. Θέρμης.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου