Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

«Ξεμπλοκάρει το θέμα της Θέρμης για τον ΠΑΟΚ»


Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα πάει προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο συμπεριλήφθηκε και η τροπολογία για τη μακροχρόνια μίσθωση εκτάσεων από τους δήμους, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Θέρμη.

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Sentra 103,3. «Υπήρχε ένα νομικό κώλυμα που αφορούσε όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, το να παραχωρήσουν αθλητικές ή τουριστικές χρήσεις για συγκεκριμένες ιδιοκτησίες τους.

Εκεί κόλλησε η υπόθεση του ΠΑΟΚ στη Θέρμη. Εγώ σε συνεργασία με τον ΟΤΑ της Θέρμης και τα όργανά του έχω συντάξει μία τροπολογία. Την προ εγκρίναμε τα δύο υπουργεία που συνυπογράφουν, το ένα είναι το ΥΠΕΚΑ, το άλλο το υπουργείο εσωτερικών και η τροπολογία έχει κατατεθεί με το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή μου πληροφορία είναι ότι η συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη. Πρέπει να περιμένουμε την ψηφοφορία που λογικά θα γίνει την Τετάρτη. Θα δούμε στην τελική ρύθμιση την χρονική διάρκεια για την οποία θα μπορεί ο κάθε δήμος να παραχωρεί την έκτασή του σε έναν ιδιώτη, αν δηλαδή θα είναι για 50 ή μέχρι και για 99 χρόνια. Ανάλογα θα μπορέσει έτσι και ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις του. Ξεμπλοκάρει αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ορφανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου