Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Στις 5 Αυγούστου βλέπουμε CCTV Cameromania


Ενα δημιούργημα του συμπολίτη μας σκηνοθέτη Βασίλη Κατσίκη, το CCTV Cameromania, θα προβληθεί στις 5 Αυγούστου στο θερινό «Σινέ Θερμαΐς». Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλη μήκους του Έλληνα σκηνοθέτη, που γυρίστηκε το 2004.

Το σενάριο έχει ως εξής:  Ο 18χρονος Γιωργάκης παίρνει σαν δώρο στα γενέθλια του μια μικρή βιντεοκάμερα. Η κάμερα πέφτει από τα χέρια του και χαλάει, εγκλωβίζοντας την κασέτα που έχει μέσα της. Ο πατέρας του την πάει στον τεχνίτη για επισκευή. Εκεί όμως, το βράδυ, γίνεται ληστεία και μαζί με άλλα πράγματα κλέβουν και την κάμερα. Έτσι, αρχίζει η Οδύσσεια της κάμερας που αλλάζει συνεχώς χέρια, καταγράφοντας αυτή πλέον και όταν θέλει τις μικρές ή μεγάλες ιστορίες αυτών που περιστασιακά την έχουν. Η κάμερα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Ιταλία, η Ισπανία και η Αγγλία.

Η ταινία βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), ενώ συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρντιφ το 2004, στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών την ίδια χρονιά, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2005 και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σικάγο, επίσης το 2005.

Ο Βασίλης Κατσίκης στην ταινία αυτή εκτός από τη σκηνοθεσία, έγραψε το σενάριο και είχε τη διεύθυνση φωτογραφίας. Η ταινία θα προβληθεί στις 5 Αυγούστου, στις 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου