Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«Μετρό ούτε το 2020», λένε οι εργαζόμενοι


Για την πρόοδο των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης τοποθετούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορές. Σήμερα ήταν η σειρά των εργαζομένων, που δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μετρό δεν θα υπάρχει ούτε το 2020, αφού προβλήματα υπάρχουν σε κάθε σταθμό, ενώ το ζήτημα της διαφύλαξης των αρχαιοτήτων εμποδίζει την εξέλιξη των έργων.

Όπως δήλωσε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, «πριν το 2020 δεν πρόκειται να έχουμε μετρό. Η θέση που παίρνει το Σωματείο για τα αρχαία ευρήματα είναι η σωστή διαφύλαξη και η δυνατότητα ανάπτυξης. Στόχος των εργατών, είναι να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Το χρονοδιάγραμμα του έργου έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, λόγω των μεγάλων χρονικών καθυστερήσεων που επιβαρύνουν , τόσο την ολοκλήρωση του Μετρό, όσο και την πόλη ολόκληρη.

Όσον αφορά τις εργασίες που έχουν γίνει στο σταθμό Βενιζέλου, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παππάς, δήλωσε: «Το θέμα της Βενιζέλου έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης πολλών παραγόντων. Αυτό που μας ανησυχεί πάνω απ' ολα, είναι η εξασφάλιση των χρημάτων για την ολοκλήρωση των ανασκαφών».

πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου