Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Στο Ξηρολίβαδο το Σάββατο ο Χ.Ο. Θέρμης


Μετά τη Μυρίνη Καρδίτσας, ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης θα ταξιδέψει το Σάββατο στη Βέροια και συγκεκριμένα το Ξηρολίβαδο, για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί για το πανηγύρι του προφήτη Ηλία.

Το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία αποτέλεσε και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του Ξηρολίβαδου και σύμφωνα με την παράδοση πραγματοποιείται ανελλιπώς από την εποχή που το χωριό επανακατοικήθηκε μετά τις καταστροφές που υπέστη τον 19ο αιώνα.

Τα παλαιότερα χρόνια μάλιστα το πανηγύρι αποτελούσε αφορμή για να γίνουν στο χωριό αρραβώνες, γάμοι και βαφτίσεις, ενώ κλείνοντας συμφωνίες κοινωνικού και οικονομικού χαρακτήρα. Κρατούσε αρκετές μέρες και κατά τη διάρκειά του έρχονταν οργανοπαίχτες από παντού.

Τώρα βέβαια οι εκδηλώσεις κρατούν δύο μέρες και ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης θα συμμετάσχει σε αυτές του Σαββάτου. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει τον πανηγυρικό αρχιερατικό μέγα εσπερινό, θα ακολουθήσει η συνάντηση των χορευτικών συγκροτημάτων και η βραδιά θα κλείσει με την αναβίωση του ξηρολιβαδιώτικου σεργιανιού και τρανού χορού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου