Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Νέα δικαστική νίκη κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την ΕΥΑΘ


Δικαστική νίκη κατά του ΤΑΙΠΕΔ πέτυχε η «Ένωση Πολιτών για το Νερό», στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η «Ένωση Πολιτών για το Νερό», της δευτεροβάθμιας Ένωσης των Συνεταιρισμών Νερού της Θεσσαλονίκης, συγκροτήθηκε από την Κ136 για να διεκδικήσει το 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ στο όνομα των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Το ΤΑΙΠΕΔ απέκλεισε από τη β’ φάση του διαγωνισμού την «Ένωση Πολιτών για το Νερό», η οποία διά της νομίμου οδού ζήτησε τρεις φορές πληροφορίες για τη διαδικασία και τα κριτήρια βάσει του οποίου αποκλείστηκε.

Απάντηση δεν έλαβε με τον ισχυρισμό από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ ότι είναι «ιδιωτική εταιρία» και δεν υποχρεούται να δώσει τίποτε. Μετά την τρίτη άρνηση η «Ένωση Πολιτών για το Νερό» κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και το Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να επιδείξει στην «Ένωση Πολιτών για το Νερό» τα αναφερόμενα έγγραφα, καταρρίπτοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς περί «ιδιωτικής εταιρίας». Η απόφαση αυτή έρχεται φυσικά να ενισχύσει τις ούτως ή άλλως θετικές εξελίξεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ μετά το δημοψήφισμα της Θεσσαλονίκης αλλά και την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου