Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μαζεύουμε τα πλαστικά καπάκια


Με σύνθημα «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς» ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας εξακολουθεί να καλεί τον κόσμο να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια από μπουκάλια, τα οποία ανταλλάσσονται με αναπηρικά αμαξίδια. Η «Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς ‘Γέροντας Παΐσιος’» και ο δήμος Θέρμης παροτρύνουν τον κόσμο να συνεχίσει να μαζεύει τα πλαστικά καπάκια.

Η σχετική ανάρτηση του «Γέροντα Παΐσιου» αναφέρει:
«Ιδιώτες, σχολεία και σύλλογοι στηρίζουν την προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακιών που ξεκίνησε από  το Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, ο οποίος δέχεται καθημερινά τουλάχιστον μισό τόνο πλαστικά καπάκια, που φτάνουν από όλη την Ελλάδα με διάφορους τρόπους, όπως ταχυδρομείο, κούριερ και ΚΤΕΛ. Η συλλογή καπακιών αποδείχτηκε ουσιαστική βοήθεια, αφού εξασφαλίζει αναπηρικά αμαξίδια για παραπληγικούς συναθρώπους μας.

Τα περισσότερα είναι συνήθως μπλε ή γαλάζια, αλλά και κόκκινα ή ροζ, πράσινα και κίτρινα, ακόμη και καφέ, μαύρα ή διάφανα. Με μικρότερη ή μεγαλύτερη διάμετρο, σκέτα ή με κάποια μάρκα αναγραμμένη επάνω τους. Είναι τα καπάκια από μπουκαλάκια νερών, αναψυκτικών αλλά και γάλακτος που τα τελευταία χρόνια συλλέγονται σχεδόν μετά μανίας.

Έτσι, λοιπόν και το Σωματείο μας θέλοντας να συμβάλλει σε αυτή την τόσο σημαντική δράση συγκεντρώνει στα γραφεία μας πλαστικά καπάκια, όλων των ειδών. Και ένα αμαξίδιο να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε για κάποιον συνάνθρωπο μας, θα είναι μεγάλη ευτυχία.

Άνθρωποι όπως ο παραπληγικός Παναγιώτης Σκλαβούρης, 22 ετών μας χρειάζονται.  Για όσους διαδικτυακούς μας φίλους διαμένουν στην περιοχή της Ρόδου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η συλλογή πλαστικών καπακιών συνεχίζεται, και χρειάζεται άμεσα τη βοήθειά σας, έστω και με αυτό τον τρόπο.

Τα καπάκια συγκεντρώνονται, είτε στο θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» (Παραδείσι Ρόδου), είτε μπορείτε να τα παραδώσετε στους γονείς του παιδιού μετά από συνεννόηση μαζί τους. Σκοπός είναι να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη του Παναγιώτη για ένα αναπηρικό αμαξίδιο που θα είναι κατάλληλο για την πάθησή του. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πέτρο, πατέρα του Παναγιώτη στο τηλέφωνο 6947722444 ή τη μητέρα του, Φωτεινή στο τηλέφωνο 6942896991».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου