Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους παιδικούς σταθμούς


Το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών των εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Θέρμης, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, φέρνει στην επιφάνεια η Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης.

Η ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Στο Δήμο μας, όπως και σε πολλούς ακόμη δήμους, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε Παιδικούς Σταθμούς, μέσω των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες. Στο Δήμο μας είναι σχεδόν εκατό άνθρωποι, δηλαδή εκατό οικογένειες.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την καθυστέρηση της πληρωμής τους. Είναι κάθε χρόνο γνωστό ότι τα χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν εκταμιεύονται σχεδόν ποτέ πριν το τέλος Δεκεμβρίου και κατά συνέπεια, κράτος και Δήμος πρέπει σε μόνιμη βάση να εξασφαλίζουν τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Είναι επίσης γνωστές οι διαδικασίες για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των συμβάσεων κάθε χρόνο.
Όμως, οι ανάγκες στους παιδικούς σταθμούς είναι μόνιμες, άρα και η σχέση εργασίας των εργαζομένων πρέπει να είναι  μόνιμη και σταθερή.

Καθώς συμπληρώνονται τρεις μήνες χωρίς μισθό και πλησιάζουν οι γιορτές είναι ανάγκη να ασκηθεί και από τους γονείς η μέγιστη δυνατή πίεση για να λυθεί το ζήτημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε επανειλημμένα το θέμα στα ΔΣ και του Νομικού Προσώπου και του Δήμου και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι.
Το ΚΚΕ κατέθεσε πριν ένα μήνα ερώτηση στη βουλή με την οποία

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
- Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να μην απαιτείται δημοσίευση σε ΦΕΚ των συμβάσεων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ καθώς και να νομιμοποιηθούν τα σχετικά εντάλματα μισθοδοσίας των εργαζομένων αυτών, ανεξάρτητα της ημερομηνίας δημοσίευσης των αποφάσεων των συμβάσεών τους;
- Τι προτίθενται να πράξουν, ώστε  η σχέση εργασίας των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά να γίνει μόνιμη και σταθερή, αφού μόνιμες είναι και οι ανάγκες στους Παιδικούς Σταθμούς.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου