Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αύριο η γιορτή των εθελοντών


Την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού τιμούν αύριο οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, που διοργανώνουν εκδηλώσεις αύριο στις 18:00 στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Όταν δε ζούμε ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί»
Τάσος Λειβαδίτης

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της Θέρμης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Παραμάνα. Από τις 18.00 οι εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης για να ενημερώσουν σχετικά με τον εθελοντισμό και την πολιτική προστασία με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, συγκεντρώνουν χρήματα υποστηρίζοντας το έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων ‘Μέλισσα’.

Ο εθελοντισμός δεν είναι χόμπι, ούτε ασχολία. Είναι στάση ζωής!
Από το 1985, στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, έχει καθιερωθεί η 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Στόχος του ΟΗΕ είναι, όχι μόνο, να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι στον εθελοντισμό.
Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι εκστρατείες για θέματα αλφαβητισμού, εμβολιασμών, πρόληψης και ενημέρωσης, αλλά και οργανωμένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Όλοι μπορούμε να βρούμε το χρόνο και τον τρόπο να προσφέρουμε, αρκεί να μας δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Πολλά περισσότερα θα είχαμε πετύχει ως χώρα αν είχαμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας. Αν καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο και τη μέθοδο να εμπνεύσουμε και να δρομολογήσουμε συνολική εθελοντική δράση, θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο. Οι εθελοντές πολιτικής προστασίας Θέρμης είναι μια από τις τρεις ομάδες πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Θέρμης από το 2011 και αριθμεί 145 μέλη. Είναι εκπαιδευμένοι διασώστες για φυσικές καταστροφές, δασοπυρόσβεση, τροχαία ατυχήματα, ορεινή και θαλάσσια διάσωση.

Η έδρα της βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Θέρμης-Τριαδίου στο κτίριο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2310 478 028
6972 312198
6947 155217
Email: ppthermis@gmail.com».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου