Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αποσπάσεις δασκάλων στη μέση της χρονιάς


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο 3ο δημοτικό σχολείο Θέρμης ο απόσπαση δύο δασκάλων στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

Η κινητοποίησή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ήταν άμεση. Γονείς μαθητών μετέβησαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  όπου παρέδωσαν επιστολή που πρωτοκολλήθηκε στον Περιφερειακό Διευθυντή Γιώργο Καρατάσιο , έπειτα από την ξαφνική μετακίνηση δύο δασκάλων του σχολείου στη μέση της χρονιάς. Επίσης απέστειλαν επιστολή στον Σχολικό Σύμβουλο, στον Δήμαρχο του Δήμου Θέρμης και στην Ένωση Γονέων.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ζητάμε σήμερα να αναθεωρηθεί η λανθασμένη απόφαση, να επιστρέψουν οι δάσκαλοι στη θέση τους, να βρεθεί μία άλλη λύση(γιατί σαφώς συμφωνούμε να καλυφτούν τα κενά των θέσων, αλλά όχι εις βάρος μας), και να σεβαστείτε τα παιδιά μας, γιατί δικιά σας υποχρέωση, αλλά και καθήκον είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και έχετε παιδαγωγική καθοδήγηση και ευθύνη, ώστε τα παιδιά που αφήνουμε εμείς οι γονείς στα χέρια σας, να έχουν την αρτιότερη μεταχείριση και μόρφωση που τους αναλογεί και τους αξίζει.
Τα παιδιά μας δεν είναι άψυχα αντικείμενα, ούτε ρομποτάκια που ότι και να συμβεί δεν τα επηρεάζει. Είναι ψυχούλες, με συναισθήματα, ανάγκες και οφείλετε  να τα σέβεστε και να τα υπολογίζετε.
Μην απαξιώνετε τα παιδιά μας ούτε την παιδεία».

Η επιστολή του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου