Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Επίθεση στο δήμο για όλα


Με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής επιτίθεται στο δήμο Θέρμης για τα πάντα και καλεί τον  κόσμο σε αγώνες.

Η ανακοίνωση του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής

Κάτοικοι του Δήμου Θέρμης,
Η κρίση βαθαίνει και οξυνεται στη χώρα μας. Με νέα μέτρα αυξάνουν τα όρια ηλικίας στο ασφαλιστικό ,απειλούν και βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία, συνεχίζουν τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και παρατείνεται το μνημόνιο για άλλους έξι μήνες. Τα περί εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και η πίστωση δυο μήνες στην κυβέρνηση αποτελούν εκβιασμό στη συνείδηση του λαού για να του αρπάξουν άλλη μια φορά την ψήφο και στην συνέχεια να ακολουθήσει νέα ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του βιοτικού επιπέδου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του.
Και αυτή την χρονιά που φεύγει, η πολιτική της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ προκειμένου να στηρίξει τα μεγάλα συμφέροντα ντόπια και ξένα και κυρίως των τραπεζιτών, έστειλε χιλιάδες επιχειρήσεις στο λουκέτο. Διόγκωσε την ανεργία έστειλε χυλώδες νέους για αναζήτηση δουλειάς στο εξωτερικό μείωσε τις συντάξεις φόρτωσε στις πλάτες του λάου νέους φόρους. Έκλεισε Νοσοκομεία και Σχολεια.Ολα αυτά στο βωμο του εξωτερικου χρεους που δυστυχως αυξανεται συνεχεια και εχει πλεον ξεπερασει τα 380 δις ευρω.

Η κριση εχει την αντανακλαση της και στους δημους..Ο Δημος θερμης δεχεται ακριτα τις περικοπες του 60% από τις επιχορηγησεις του κρατικου προυπολογισμου και αυξανει τα δημοτικα τελη το 2011. Φορτωνει με χαρατσι 80% τα τιμολογια της υδρευσης απειλει σε οσους χρωστανε πως θα τους κοψει την παροχή του νερού. Αρνείται όμως να μεριμνήσει και να αντικαταστήσει τα υπογεια δικτυα της υδρευσης, μιας και πληθαίνουν συνεχώς οι βλάβες σε αυτά..

Επειτα, με αποφασεις της πλειοψηφιας στο δημοτικο συμβουλιο προσφευγει στη μισθωση της γης προκειμενου ο δήμος να εξυπηρετησει τις υποχρεωσεις του. Εδω βρισκεται και η αιτια στήριξης ,αρχικα, της ΜΠΕ για την κατασκευη των δυο μοναδων παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας. Ο Δημος θα παίρνει το 3% των εσοδων από την πωληση του ρευματος. Την καταστροφη των αγροτικων προιοντων ,της κτηνοτροφιας και του περιβαλοντος με αμεσες συνεπειες στην υγεια των κατοίκων , δεν τις υπολογιζει καθόλου!

Το ξεπούλημα της γης του Δήμου έχει ξεκινήσει για τα καλά καθώς μεγάλες εκτάσεις παραχωρούνται σε μεγαλο-ιδιώτες. Στον αθλητισμο, στον πολιτισμο και στους βρεφονηπιακους σταθμους πληρωνεις αδρα για να πανε τα παιδια σου. Στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, που αποτελεί το μόνο κοντά στην περιοχή για έκτακτα περιστατικά, δεν υπάρχει πλέον ούτε ασθενοφόρο.
Στον τομέα της καθαριοτητας, οι καδοι είναι ανοιχτοι και ο αρμοδιος Αντιδημαρχος κωφευει στις προτασεις και τα αιτηματα των κατοικων. Μεγαλο το προβλημα ασφαλειας για τα παιδια στο ποταμι διπλα στον Ι.Ν.Αγιου Κωνσταντινου Βασιλικών που δεν τοποθετηθηκε πλεγμα προστασιας.
Και μέσα σε όλα αυτά ο προυπολογισμοσ του 2015 στεκεται μακρυα από τις αμεσες αναγκες των κατοικων του Δημου. Δεν υπαρχει καμια πολιτικη για Σχολικη στεγη στο Τριαδι, στη Σουρωτη και στο Πλαγιαρι. Δεν υπαρχουν παρκα και παιδικες χαρες ουτε στη Θερμη που να ανταποκρινονται στις αναγκες των κατοικων. Συνάμα, το μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία συνεχίζει να υφίσταται και να μην επιλύεται. Για αυτους τους λογους ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταψηφισε τον ισολογισμο του 2013 και τον προυπολογισμο για το 2015.
Τα μεγαλα προβληματα που δημιουργησαν τελευταια οι πλημυρες στα Βασιλικα και στις γυρω περιοχες με καταστροφες στην αγροτικη παραγωγη και κτηνοτροφια φερνουν ξανα στην επικαιροτητα την προταση του ΜΕΤΩΠΟΥ Ρ.Α. για αμεσο καθαρισμο ολων των ρεματων και την κατασκευη της γεφυρας του Ανθεμουντα στα σφαγεια Βασιλικων.

Κατοικοι του Δήμου Θέρμης,
προσφατα στα Βασιλικά προέκυψε σοβαρο προβλημα. Η εταιρεια<<ΒΙΟΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΜΑΖΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΠΕ -ΒΙΟSOLAR>> θελει να εγκαταστησει στα Βασιλικα και στη Λακκια ,σε γη πρωτογενους τομεα υψηλης παραγωγικοτητας και κοντα σε οικισμους δυο μοναδες παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας 498 ΚWe η κάθε μια, απο την αεριοποιηση βιομαζας και καυση του παραγωμενου συνθετικου βιοαεριου. Η αποψη των ειδικων επιστημονων είναι ότι θα εκλυονται ρυποι στο περιβαλον με συνεπειες στην παραγωγη κηπευτικων στην κτηνοτροφια και στον ανθρωπο.
Το ΜΕΤΩΠΟ Ρ.Α. στο δημοτικο συμβουλιο της 8/10/14 με το τοπικο συμβουλιο της κοινοτητας Βασιλικων και τις άλλες δυο παραταξεις της αντιπολιτευσης του ΔΣ (Παρέμβαση πολιτών και Λαϊκη Συσπείρωση) καταψηφισε την Μελετη Περιβαλοντικων Επιπτωσεων και ταχθηκε εναντια στην εγκατασταση των δυο εργοστασιων. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα την αναπομπη της μελετης από την πλειοψηφια της διοικησης ενώ αρχικα ηταν υπερ της εγκατάστασης των 2 μονάδων. Στη συνεχεια και με πρωτοβουλια του ΜΕΤΩΠΟΥ γινεται συναντηση στις 27 /10/ 14 απο τις παραταξεις της αντιπολιτευσης και του τοπικου συμβουλιου και αποφασιζεται οργανωση λαικης Συνελευσης στις 7/11/ 14.

Στη μαζικη λαικη συνελευση εγινε πλουσιος διαλογος, οι κατοικοι ταχθηκαν εναντια στην ΜΠΕ και υπερψηφισαν το ψηφισμα του τοπικου συμβουλιου το οποιο είναι εναντια στην εγκατασταση των εργοστασιων ενώ παραληλα και με πρότασή μας, ορισθηκε επιτροπη αγωνα η οποια ενημερωνει τους κατοικους για το ζητημα και συγκεντρωνει υπογραφες διαμαρτυριας.
Συνδημοτες – συνδημοτισσες,

Η οξυνση της κρισης στη χωρα μας επηρεαζει αμεσα και την περιοχη μας. Οι μεγαλες παροχες απο την κυβερνηση και τον ΔΗΜΟ στα μεγαλα συμφεροντα φερνουν μονο υποβαθμιση της οικονομιας στην περιοχη.

Η λυση των προβληματων που αντιμετωπιζουμε βρισκεται στα δικα μας χερια.
Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ σας καλει σε Οργανωση και Αγωνα μεσα από λαικες συνελευσεις στη γειτονια και στο χωριο ,την δημιουργια επιτροπων αγωνα για την αναδειξη και λυση των προβληματων. Να ενωσουμε τους τοπικους αγωνες με τους γενικοτερους του λαικου κινηματος.

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ , ΣΧΟΛΕΙΑ και ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Μονο ετσι θα παει μπροστα η ΧΩΡΑ και ο ΤΟΠΟΣ μας!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ, και το 2015 με ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου