Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

«Ένας αιώνας Θέρμη»


Τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ένας αιώνας Θέρμη» παρουσιάζει σήμερα στις 19:30 στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης.

Η πρόσκληση του Ομίλου
Σας περιμένουμε όλους σήμερα στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο μέσα στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας ταξιδέψει από την Θέρμη του 1914 μέχρι την σημερινή εποχή... Θα μάθουμε για την ευρύτερη περιοχή από την αρχαιότητα ως και τη τουρκοκρατία, θα γνωρίσουμε πως από αγροτική περιοχή δημιουργήθηκε η πρώτη κοινότητα, θα ακούσουμε πληροφορίες για τους προσφυγικούς πληθυσμούς που βρέθηκαν και εγκαταστάθηκαν στην θέρμη, θα μάθουμε για τα επαγγέλματα και τα καταστήματα που υπήρχαν στην θέρμη στα μέσα του προηγούμενου αιώνα,πως πέρασε η Θέρμη στον Β.Π.Π. αλλά και πως και που διασκέδαζαν οι κάτοικοί της μετά!!!
Θα παρουσιαστούν χοροί των ντόπιων κατοίκων, των προσφύγων από Στενήμαχο και Μανδρίτσα, Πόντο, Οφρύνο Μ. Ασίας , αλλά και Βλάχων απο τα Μεγάλα Λιβάδια Παϊκου όπως επίσης και λαϊκοι- Ευρωπαϊκοί χοροί της πιο σύγχρονης ιστορίας. Όλα αυτα με την συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας!!!
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου