Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις


Πριν φύγει το 2014 θα γνωρίζουν αν θα πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές ή αν η συγκυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της, αφού επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκαν σήμερα τον Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ανακοίνωσε αργότερα ότι η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Στις 22 του μήνα θα γίνει η δεύτερη και στις 27 του μήνα η τελική ψηφοφορία. Για πρώτη φορά δεν θα κλείσει η βουλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θυμίζουμε ότι για την εκλογή προέδρου χρειάζονται 180 ψήφοι. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μετρούν 155 βουλευτές, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές. Όπως και να 'χει λίγο πριν βγει το 2014 θα μάθουμε αν η αυγή του 2015 θα φέρει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στις δύο πρώτες ψηφοφορίες απαιτούνται 200 ψήφοι, αριθμός αδύνατος και εφόσον στην τρίτη δεν συγκεντρωθούν οι 180, τότε θα πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν εκλογές εντός 30-40 ημερών. Συνεπώς αν δεν εκλεγεί νέος πρόδρος τότε πάμε για εκλογές στη 1 ή τις 8 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου