Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Όλη μέρα κάλαντα (photos)


Τα κάλαντα είχαν την τιμητική τους σήμερα και ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, από νωρίς τα άκουσε από διάφορους συλλόγους στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Νωρίς το πρωί τον επισκέφτηκαν τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Παρασκευής για να του τραγουδήσουν τα παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων, συνοδευόμενα από την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αγ. Παρασκευής και πρόεδρο του συλλόγου, Μαρία Τζιώλα-Τσιουβάκα και τη γραμματέα του συλλόγου, Λία Καλλή.




 Ακολούθησε η χορωδία του ΚΑΠΗ Κάτω Σχολαρίου. Ο δήμαρχος Θέρμης, αναφερόμενος στον πολύτιμο ρόλο και την αξιέπαινη προσφορά της τρίτης ηλικίας είπε: «Περάσατε κι εσείς δύσκολες μέρες, παρόμοιες με αυτές που διανύουμε τώρα, μέρες που ωστόσο προέκυπταν μέσα από τα καθημερινά ζητήματα της επιβίωσής σας κι όχι ως αποτέλεσμα του κακού τρόπου ζωής και συμπεριφοράς , που ως γνωστόν έφεραν τη χώρα μας στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας. Αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, με αξιόλογες δημιουργικές δραστηριότητες, που δυστυχώς το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει να παρακολουθώ πάντα. Ωστόσο επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ενεργή συμμετοχή σας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δήμου Θέρμης».




Χριστός ’γεννέθεν χαράν ’ς σον κόσμον, χα καλή ώρα, καλή σ’ ημέρα. Χα καλόν παιδίν οψέ ’γεννέθεν, οψέ ’γεννέθεν, ουρανοστάθεν, ελάλησαν τα μέλη του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Θέρμης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη των παραδοσιακών καλάντων στο γραφείο του δημάρχου και σκορπώντας ήχους λύρας και νταουλιών, διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών.


Με μελωδικές παλιές μουσικές δημιουργίες και κάλαντα γέμισαν το δημαρχείο τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Λεχριτών Θεσσαλονίκης. Συγκινημένοι, ευχαρίστησαν το δήμαρχο για τη συμπαράσταση και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογο και προσφέρθηκαν να καλύψουν καλλιτεχνικά οποιαδήποτε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργανώσει ο δήμος. Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε με τη σειρά του και αποδεχόμενος την προσφορά τους τόνισε ότι στις δύσκολες αυτές μέρες που, όλοι, βιώνουμε, ο δήμος αναπτύσσει ένα ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα και προσπαθεί να στηρίξει τον κάθε πολίτη και συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου