Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Στήριξη από Τσίπρα για την ΕΥΑΘ (pics)


Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιπρόεδρός της, Θόδωρος Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας τις επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα της ΕΥΑΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις πρωτοβουλίες των δήμων και των φορέων της Θεσσαλονίκης, συνεχάρη το προεδρείο της ΠΕΔ-ΚΜ και τους φορείς, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

«Για μας αυτό το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο και σημαντικό. Θέλω για μια άλλη φορά να συγχαρώ όλους όσοι έσπευσαν εθελοντικά να δημιουργήσουν αυτό το ευρύ μέτωπο. Ένα μέτωπο που δεν γνωρίζει κομματικές περιχαρακώσεις, που αγκαλιάζει όλους τους δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, ακόμα και την ίδια την Εκκλησία που συνέβαλε στη συγκρότηση αυτού του μετώπου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά βέβαια την ΕΥΔΑΠ, αλλά στο πνεύμα της αφορά συνολικά την ανάγκη να διατηρηθεί υπό δημόσιο έλεγχο το δημόσιο αγαθό του νερού, η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. Αν το κάνει, θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι είναι πολύ αισιόδοξο το μήνυμα αυτό του δημοψηφίσματος κι είναι ένα μήνυμα ελπίδας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Ένα μήνυμα ελπίδας ότι μετά το νερό θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το δημόσιο πλούτο, τα δημόσια αγαθά στον έλεγχο της κοινωνίας, στον έλεγχο του ελληνικού λαού, διότι αποτελούν πλούτο του ελληνικού λαού».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου